Ovo su daleko najpopularnija imena za pse na svijetu: I vlasnici u Hrvatskoj prate trendove

Dolazak psa u obitelj poprilično je velik, i veseo događaj. Mnogi se pritom bace na nabavku niza stvari, od krevetića, dekica, zdjelica pa do igračaka. Međutim, novom članu obitelj treba odabrati i ime, a inspiracija za ime kojim ćete zvati svog novog najboljeg prijatelja može doći s najneobičnijih mjesta.

U svijetu postoji mnoštvo zabavnih imena pasa koja bi mogu u punom sjaju opisati veseli duh i osobnost vašeg šteneta. Tvrtka za osiguranje kućnih ljubimaca Budget Direct istražila je najpopularnija imena za ljubimca u svakoj zemlji te ih je dala označiti na karti i tako svim vlasnicima olakšati potragu za savršenim imenom koje će s veseljem zazivati u parku, prenosi tportal.

Top deset najpopularnijih imena za pse na svijetu:

  1. Luna (žensko)
  2.  Max (muško)
  3. Bella (žensko)
  4. Lola (žensko)
  5. Molly (žensko)
  6.  Charlie (muško)
  7. Buddy (muško)
  8. Rocky (muško)
  9.  Jack (muško)
  10. Lucy (žensko)

Max i Luna najpopularniji daleko su najpopularnija imena na cijelom svijetu. Vlasnici pasa u Hrvatskoj ne zaostaju za trendovima, pa su tako Max i Bela najčešći izbor za četveronožne prijatelje na našem području.

Luna ili Bella najpopularnija su imena ženskih pasa u 30 zemalja

Istraživanjem je identificirano 10 najpopularnijih imena pasa u svakoj zemlji. Zatim su svakom imenu dani bodovi (10 bodova za najčešće, 1 bod za 10. najčešći itd.) kako bi se otkrila koja su imena pasa najpopularnija na svijetu.

Na karti se nalazi 20 različitih ženskih imena za pse. I dok su neka broj jedan u više zemalja, neka od najzanimljivijih su jedinstveni i zastupljeni u samo jednoj zemlji. Na primjer, najpopularnije ime u Brazilu je Mel, no to nije skraćeno od Melanie, već na portugalskom znači Honey (med), što bi kod nas bilo ime Medena. Isto tako, najčešće ime na Islandu je Perla, što znači biser. Stoga svakako vrijedi posjetiti pomoći se Google prevoditeljem kako biste isprobali ideje za ime svog psa na drugom jeziku.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content