Završena ovogodišnja sezona ‘402 street racea’: Virovitičanin Danijel Koren pobjednik u čak tri klase

Završena je još jedna regionalna sezona popularnog ‘street racea’, a odličan rezultat na kraju ostvario je Virovitičanin Danijel Koren.

Za one koji ne znaju, riječ je o vrlo jednostavnom, ali i najstarijem načinu utrkivanja na 402 metra. Inače, ovakakv tip natjecanja podloga je na kojoj su započeli i s koje su kasnije proizašli gotovo svi profesionalni natjecatelji.

Utrke ubrzanja na 402 metra u Hrvatskoj su započele 2002. godine, dok su dvije godine kasnije startale i na području BiH, a zatim i Srbije.

Svi natjecatelji podijeljeni su u klase prema vremenu koje ostvaruju na 402 metra gdje se svi natjecatelji unutar jedne sekunde nalaze u jednoj klasi.

Oni koji su ozbiljnije ‘zagrizli’ u ovaj sport, uglavnom voze PRO klase koje se boduju za državna prvenstva, kao i Regionalni kup, a jedan od takvih je i već spomenuti Danijel Koren, koji se ove sezone ‘okitio’ titulom najboljeg u čak tri klase.

Koren, koji inače vozi BMW 335d xDrive, u prilično jakoj konkurenciji u tri kategorije osvojio je prvo mjesto: Street Legal kup – klasa 12, Regionalni kup – klasa D PRO DIESEL i Kup pod ingerencijom Hrvatskog auto i karting saveza u klasi D PRO DIESEL.

Sveukupno, 25-godišnji virovitički ‘zaljubljenik’ u ‘street race’ ove je sezone osvojio više od 20 pobjedničkih trofeja, a mnogi su ga imali prilike vidjeti i na ‘oktanskim uzbuđenjima’ u Virovitičko-podravskoj županiji koja su ove godine već tradicionalno održana u Rušanima i Čađavici.

(www.icv.hr, ts, foto: ustupljena fotografija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content