VIDEO 2. ML SJEVER Virka stigla do prve ligaške pobjede: S uvjerljivih +31 slavili protiv bjelovarskog Vedija

Nakon pet sušnih kola, košarkaši Virka Virovitice uspjeli su doći do prve pobjede u 2. muškoj ligi Sjever. Pred svojim navijačima ugostili su jučer (nedjelja) bjelovarski Vedi u osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, a izabranici Dražena Lukše, koje je u ovom susretu s klupe vodio Marin Ferenčević, seniorski igrač i trener košarkaša M15, slavili su s uvjerljivih 91:60. 

Virka je od samog starta bila bolja momčad na terenu što su iskoristili i prvih deset minuta priveli kraju s uvjerljivih 12 poena prednosti. Anemični gosti nisu uspjeli ugroziti vodstvo virovitičkih košarkaša koji su do poluvremena povećali prednost za još tri koša, dok je susret bio odlučen u trećoj četvrtini koja je rezultatom 25:11 otišla na stranu domaće momčadi. Iako se u posljednju dionicu susreta ušlo s velikom prednošću, Virka nije posustajala te je i posljednji dio utakmice zaključila u svoju korist. Rezultat završne četvrtine glasio je 19:17, a konačan zaostatak Vedija na koncu je iznosio -31.

I u ovom su susretu virovitički košarkaši pokazali svu svoju raskoš. U 40 minuta igre vidjelo se nekoliko odličnih poteza, proigravanja, zakucavanja i blokada, a uz već standardno dobru igru ”starosjedioca”, još se jednom istaknuo mladi Petar Fuis koji iz susreta u susret pokazuje da će biti veliko pojačanje prvom sastavu.

KK VIRKA: Fuis 9 (1×3), Golub 19, Petrović M. 1, Petrović S. 2, Pavlović 21, Moslavac 4, Cah 3 (1×3), Petrović Z. 12, Krstanović, Matišić 14, Vučak 3 (1×3), Mucak 3, trener: Marin Ferenčević.

Dodajmo kako je Virka ovom pobjedom “skočila” na 10. mjesto prvenstvene ljestvice sa sedam osvojenih bodova, a snimku jučerašnje utakmice možete pogledati ovdje.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content