Gimnazija Petra Preradovića Virovitica obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica prigodnim je programom, na dostojanstven način, obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Program se sastojao od edukacije učenika o ratnim zbivanjima u Vukovaru 1991. godine. Na početku programa učenike je pozdravio ravnatelj Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kristijan Gostimir te im objasnio značaj domoljublja u kontekstu Domovinskoga rata, a poglavito u danima kada se branio grad heroj – Vukovar.

Nakon uvodnog govora, recitirana je pjesma – Za usnule heroje i ranjeni grad. Potom su učenici pod mentorstvom profesorice Vanje Stamenić izveli pjesmu Hrvatskog Band Aida pod nazivom Moja domovina. Učenicima se obratila i profesorica Ivana Kuraja pročitavši priču poginulog hrvatskog ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića – Priča o neprijateljima.

Zatim je učenica 2.d razreda izrekla molitvu za sve žrtve Domovinskoga rata. Na kraju programa učenici, njihovi profesori i ravnatelj su zapalili lampione te ih postavili da ispišu Vukovar. Osim prigodnog programa, u školi je uređen i Kutak sjećanja s izložbom i plakatima posvećenima održavanju kulture sjećanja o Domovinskom ratu kod naših učenika, a upravo je na to stavljen naglasak na predavanjima i satovima povijesti.

(www.icv.hr, am, Gimnazija P.P. Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content