Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica uručilo zahvalnice i plakete darivateljima krvi: Željku Hajbi i Franji Kovaču srebrni znak HCK-a za 75 puta darovanu krv

U povodu međunarodnog dana darivatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica organiziralo je tradicionalnu svečanost za darivatelje krvi u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera. Poseban naglasak stavljen je na darivateljima s okruglim brojem darivanja, ali GDCK se zahvalio svim darivateljima na ovom humanom činu.

– Čast mi je danas stati ovdje pred vas jer vi ste najveći heroji današnjice. Od srca vam hvala na humanosti, nesebičnosti i ljudskoj veličini, jer dati krvi za pomoć drugome je nešto najveće što čovjek može dati od sebe. Ove godine smo, kao i prošle, nešto skromnije sve ovo organizirali zbog dobro poznate situacije s koronavirusom, pa smo pozvali samo 25 darivatelja za plakete iako je puno više koji ih trebaju dobiti. Ponosni smo kao Društvo na sve vas, GDCK Orahovica je društvo s daleko najvećim brojem darivatelja u Virovitičko-podravskoj županiji već dugi niz godina i mi koji radimo u društvu ne možemo biti sretniji. Hvala još jednom svima uz nadu kako ćemo još dugi niz godina surađivati– rekao je predsjednik GDCK Orahovica Pavao Ramić koji je potom pročitao sve darivatelja koji su zaslužili zahvalnicu ili plaketu.

Svecanost-GDCK-Orahovica-6-CustomTako će zahvalnice za prvo darivanje krvi naknadno dobiti Ines Ament, Deni Domitrović, Marijan Hadzima, Verislav Kmet, Tena Krmpotić, Filip Lončarević, Jana Marčinković, Ivan Marić, Mihael Mjertan, Matej Orina, Zvonimir Pavličić, Filip Straka i Melani Terek iz Orahovice, zatim Elena Bošnjak, Ana Knežević, Manuela Mališ, Rina Mehmedi, Jadranka Periša i Magdalena Vorih iz Čačinaca, Luka Čorda i Vesna Grubišić iz Humljana, Josip Holjenko iz Zdenaca, Dijana Nađ iz Donje Pištane, Tihana Reiter iz Bankovaca, Tamara Roisan iz Velikog Rastovca i Valentina Volenik iz Dolaca.

Za pet puta darovanu krv zahvalnice će dobiti Nikolina Balaž, Andrea Čorda, Dragana Doljanin, Monika Dundović, Ana Krmpotić, Josipa Krsnik i Jelena Šabalj, za deset puta Marko Borić, Franjo Doljanin, Miroslav Grgurić, Anastazija Kenji, Renato Kučera, Jelica Nađ, Ivan Nekić, Luka Novotni, Marko Palatinuš, Željko Peček, Ružica Sabo, Ivan Straka i Robert Živković.

Zahvalnice za 20 puta darovanu krv dobit će Ankica Andelfinger, Tomislav Benić, Branko Bulić, Milena Dundović, Damir Grgurić, Dragan Horvat, Verica Koić, Marko Kruljac, Tomislav Petrlić, Denis Podić, Hrvoje Sabo, Danijel Šipoš, Nenad Šošić i Hrvoje Zeman, potom za 25 puta darovanu krv Ivana Balaž, za 30 puta Juraj Behin, Kristijan Bolješić, Mario Čalić, Marko Galić, Matija Kokorić, Ivan i Josip Kolačko, Ivan Prša i Emil Vida.

Svecanost-GDCK-Orahovica-4-Duro-Poljak-CustomUslijedile su potom zahvalnice za 40 puta darovanu krv koje su dobili Tihomir Bošnjak, Ivica Bušljeta, Neven Đurić, Zoran Hajnal, Mirko Horvatin, Milan Lukić, Tomislav Miletić, Robert Rider, Željko Sabo, Tomislav Sebenji i Miroslav Šimek.

Predsjednik Pavao Ramić uručio je potom i priznanja i zahvalnice HCK-a i to brončani znak i zahvalnicu za 50 puta darovanu krv Mariju Anđeliću, Damiru Bačmagi, Igoru Brkiću, Zlatku Jeliću, Dariju Krmpotiću, Saši Sudariću i Ivanu Žegeru, zatim srebrni znak za 75 put  darovanu krv Željku Hajbi i Franji Kovaču, a potom je uručena i završna zahvalnica DDK koja se uručuje darivateljima koji zbog bolesti prestaju darivati krv, dobio ju je Đuro Poljak dok je posebno priznanje, završnu zahvalnicu i plaketu HCK-a dobio Amir Podić.

-Prije svega, najveće hvala vama darivateljima koji se nesebično odazivate svakoj akciji i svojom krvlju spašavate živote. Hvala i našem Društvu koje marljivo i neumorno radi kako u akcijama DDK-a trako i u svim onim drugima u cilju pomoći našim sugrađanima. Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje s vama i stisnuti vam svim ruku i zahvaliti za sve, a Grad će vam naravno uvijek biti partner i prijatelj u svemu– rekao je na kraju svečanosti gradonačelnik Rister.

Svecanost-GDCK-Orahovica-5-CustomNazočni darivatelji na kraju su počašćeni domjenkom, a predsjednik Ramić zaključio je svečanost riječima kako se nada da će svečanost iduće godine biti u normalnim uvjetima kako bi se društvo osobno moglo zahvaliti svima za velike humane činove.        

(www.icv.hr, vg)       

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content