Hrvački klub Slatina proveo zanimljive edukacije o fair playu

Tijekom listopada i studenog ove godine održana su tri edukativna predavanja za članove Hrvačkog kluba Slatina i zainteresirane roditelje. Edukacije su organizirane u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina.

Prvo predavanje održano je 15. listopada na temu nenasilja u sportu, predavač je bio Borivoje Kocić, dok su druga dva predavanja na temu fair playa održana 19. i 21. studenog, a predavač je bio Danijel Kolomaz.

Cilj edukacija o fair playu bio je educirati djecu i mlade o vrijednostima fair playa i tolerancije. Sekundarni ciljevi edukacija su smanjenje vršnjačkog nasilja, izgradnja duha tolerancije i zajedništva, uvažavanje i poštivanje pojedinaca kao i pisanih i nepisanih pravila. Fair play nije samo teorija, već stav koji se manifestira u ponašanju. Predavači su kroz edukacije pridonijeli kreiranju toga stava.

20211119 202908 Custom

Sudionicima edukacije predstavljena su temeljna načela fair playa, pošteno natjecanje, poštivanje protivnika, prijatelja, natjecatelja, sudaca i navijača, prijateljstvo, timski duh, jednakost (natjecanje pod jednakim uvjetima), poštivanje nepisanih pravila, kao što su integritet (poštenje i jaka moralna načela), solidarnost (podržavanje drugih i dijeljenje osjećaja, ciljeva i snova, uzajamna podrška na borilištu i izvan njega), tolerancija, briga, izvrsnost i radost.

Fair play je važan dio uspješnog uključivanja, promicanja i razvoja u sportu i životu, podučava osobe toleranciji i poštivanju drugih. Fair play natjecateljima omogućuje da se integriraju u društvo i stvaraju osjećaj timskog rada. Ove edukacije financiralo je Ministarstvo turizma i sporta.

(www.icv.hr, adf, HK Slatina)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content