Književni susret s virovitičkom književnicom Vlastom Golub u OŠ IBM: O ljubavi, spletkama, Evi i Paulinim mačkama

Tema ovogodišnjeg Mjeseca knjige je “Hrvatski autori u Godini čitanja”, a moto “Ajmo hrvati se s knjigom!” Različitim aktivnostima želi se promicati čitanje, zato je i ova godina proglašena Godinom čitanja. Svoj doprinos u nacionalnom projektu daju i učenici sedmih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić uz vodstvo knjižničarke Vesne Zvečić i učiteljice Hrvatskoga jezika Renate Sudar koje su osmislile školski projekt pod nazivom “Bilo kuda, knjige svuda”.

Da bi potakle učenike na čitanje djela hrvatskih autora, posebice zavičajnih, organiziran je susret s virovitičkom književnicom Vlastom Golub kako bi predstavila svoja tri romana: “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”, ” Eva, mala žena” te  “Pauline mačke”. Prije samoga susreta svi sedmi razredi na satu Hrvatskoga jezika čitali su ulomke iz romana kako bi se upoznali s djelima, a za susret su dobili zadatak pročitati djelo u cijelosti. Koliko učenici poznaju stvaralaštvo Vlaste Golub, pokazali su u kvizu znanja, i to vrlo uspješno, što je bilo ugodno iznenađenje za autoricu romana.

Kako su nastali romani te neke zanimljive detalje saznali su u razgovoru u kojemu je istaknula da u svim djelima ima dosta autobiografskih elemenata. Dojmovi su učenika o pročitanim djelima izvrsni i svi s nestrpljenjem očekuju novi roman koji je književnica najavila na susretu.

(www.icv.hr, rs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content