Kolona sjećanja u Donjoj Motičini: Odat će se posebna počast braniteljima i žrtvama Vukovara

- PROMO -

Načelnik općine Donja Motičina pozvao je danas (srijeda) sve mještane da se u 17 sati okupe na nogometnom igralištu NK Motičina. Naime, prije 30 godina s tog mjesta mještani su krenuli u obranu grada Vukovara, vođeni ljubavi prema domu i Domovini.

– Nažalost neki od njih se nikada nisu vratili. Ponosni smo na 15 naših mještana heroja, od kojih je pet poginulih i šest umrlih nakon Domovinskog rata, koji su se te davne 1991. godine pridružili obrani napadnutoga grada. Formirat ćemo kolonu sjećanja od nogometnog igrališta do spomen-obilježja svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata te na taj način odati posebnu počast braniteljima, te osuđujući počinjeni zločin podsjetiti mlađe naraštaje na događaje koji se nikada više ne bi smjeli ponoviti, a žrtva branitelja nikada pasti u zaborav– rekao je načelnik Kovačević.

 U 18 sati kod spomen-obilježja ispred zgrade Općine načelnik Željko Kovačević, predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić i vijećnici zapalit će svijeće i položiti vijenac, a potom će se svi nazočni i molitvom prisjetiti duša svih poginulih branitelja Vukovara.

(www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content