Koronavirus u VPŽ: Rekordan broj hospitaliziranih, petero pacijenata na respiratoru

Broj hospitaliziranih COVID-19 pacijenata s područja Virovitičko-podravske županije raste svakim danom. Trenutno ih je 59 i to je najveći broj hospitaliziranih s područja naše županije od početka epidemije koronavirusom.

Naime, na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 57 COVID-19 pacijenata od čega je njih troje na respiratoru, a u KBC-u Osijek ih je dvoje, oboje na respiratoru.

U posljednjem 24-satnom razdoblju, područje Virovitičko-podravske županije bilježi 47 pozitivnih na virus SARS-CoV-2. Testiranih je bilo 112. Novopozitivni dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Slatina (16), Virovitica (14), Pitomača (5), Špišić Bukovica (5), Čađavica (2), Lukač (2), Sopje (2), Nova Bukovica (1).

Od početka pandemije koronavirusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se 8.965 osoba. Nažalost, 215 ljudi je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju, poštivanju epidemioloških mjera i cijepljenju protiv COVIDA-19.

(www.vpz.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content