“Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”: Sav prihod humanitarne utke za KBC Osijek

Pred osječkim trkačima i trkačicama, novi je izazov jer se približava održavanje humanitarne utrke “OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”.

Idejni zaletnik te utrke, koja se održava od 2018. godine, poznati je osječki pjevač Igor Delač koji se nakon duže pauze uzrokovane bolešću vratio na glazbenu scenu, ali i svom humanitarnom djelovanju.

Utrka na dva, pet i deset kilometara planirana je za nedjelju, 5. prosinca, povodom proslave Dana grada, a Grad Osijek pokrovitelj je utrke.

Za utrku od dva kilometra, namijenjene djeci i početnicima-trkačima, nema startnine, dok startnina za utrke na pet i deset kilometara iznosi 50 kuna po osobi. Sav prihod od toga, kao i od donacija građana i sponzora, bit će darovan Zavodu za hematologiju – KBC Osijek.

Svi zainteresirani mogu napraviti online prijavu utrke i uplatiti startninu do 2. prosinca, a oni koji to ne stignu moći će se prijaviti na licu mjesta od 12 do 13.30 sati.

Start za utrku od 2 kilometra je u 13.30 sati, a u 14 sati za utrke od 5 kilometara i 10 kilometara na Promenadi kod poznatog spomenika Picassu, gdje će biti i cilj.

– Ovogodišnja utka nas raduje s obzirom da smo prethodnu morali odgoditi zbog epidemije COVIDA-19. Odaziv je svake godine sve veći i očekujemo sada oko tisuću sudionika na utrkama. S obzirom na epidemiološku situaciju, morat ćemo se pridržavati preporuka Stožera, no nadamo se da do odgode neće doći – rekao je Delač.

(www.icv.hr, tj)

Osijek trči

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content