Siniša Horvat i dalje na čelu Udruge hrvatskih branitelja općine Crnac, dopredsjednik Božo Kusić

U Mjesnom domu u Crncu održana je izvještajno-izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja općine Crnac u nazočnosti načelnika općine Mate Damjana, predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Bošnjaka, župnika Župe svetog Ivana Krstitelja Crnac velečasnog Josipa Vračarića te predstavnika Udruge dragovoljaca HOS-a Orahovica Mirka Sekulića. U izvješću o radu predsjednik Siniša Horvat istaknuo je kako je udruga sudjelovala na svim obljetnicama iz Domovinskog rata na širem orahovačkom području, a nekoliko su i sami organizirali. 

– Bili smo organizatori sportskih igara branitelja u Crncu u suradnji s našim nogometnim klubom, zatim smo bili suorganizator 29. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Modriči, a povodom Dana općine također smo organizirali naše braniteljske igre. Posebno bih se zahvalio tajniku Boži Kusiću koji je uložio ogroman trud u radu udruge te mladom Slađanu Brdaru koji je bio među rijetkima u odazivanju na svaku našu aktivnost – rekao je Horvat.

1637495294444 Skupstina UHB Crnac

Nakon ostalih podnesenih izvješća, pristupilo se izborima za novo vodstvo udruge. Tako je jednoglasno za predsjednika i u novom mandatu izabrani Siniša Horvat, novi dopredsjednik je Božo Kusić, tajnik Miroslav Tot, a rizničarka Suzana Jurković. U Izvršni odbor još su izabrani Petar Sudarić, Ivica Bošnjak, Ivica Najcer, Dalibor Holeš, Josip Faktor, Zlatko Kučera, Vladimir Sudarić, Franjo Bačmaga i Branislav Lukić, novi Nadzorni odbor čine Mato Damjan kao predsjednik te slađan Brdar i Tomica Bošnjak kao članovi, zastupnici udruge su predsjednik Horvat i dopredsjednik Kusić, dok su uz spomenutu dvojicu potpisnici financijsko-materijalne dokumentacije još i tajnik Miroslav Tot te član Izvršnog odbora Josip Faktor.

Novi/stari predsjednik Siniša Horvat iznio je plan za 2022. u kojem je podvukao nastavak čuvanja uspomene na Domovinski rat nizom aktivnosti te borba za prava branitelja s područja općine te posebno istaknuo:

– Do sada je naša udruga u svim aktivnostima pala na dva slova, Božu Kusića i mene. To tako ne smije biti, dragi prijatelji, suborci, ja vas molim da se uključite, sudjelujete i pomognete jer moramo biti svi zajedno i jedinstveni kao za vrijeme rata. Puno je posla pred nama i samo s više ljudi i zajedno možemo sve ostvariti – rekao je Horvat. Nazočnima su se obratili predstavnik UDHOS—a Orahovica Mirko Sekulić, predsjednik općinskog Vijeća Tomislav Bošnjak te velečasni Josip Vračarić, a s biranim riječima o udruzi na kraju se obratio i načelnik Mato Damjan. 

Skupstina UHB Crnac

– Vjerujem kako ćemo i nadalje imati odličnu suradnju. Kao načelnik podupirem sve braniteljske udruge s područja bivše općine Orahovica, a posebno našu s područja općine. To činim jer sam i sam bio sudionik Domovinskog rata i posebno zbog činjenice što su braniteljske udruge jedine koje čuvaju uspomenu na Domovinski rat i svakog poginulog i nestalog branitelja, jedini glasnici istine za ono što se događalo ’91. Istina se mora prenositi generacijama i zato svi zajedno moramo i dalje biti čvrsti i kao što je rekao jedan naš suborac ”istina je samo jedna, druge nema”. Upravo zbog toga imate moju i općinsku punu potporu – zaključio je načelnik Damjan.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content