U Knjižnici i čitaonici Pitomača promocija knjige „Žena koja je voljela kosilice“ Zlatka Erjavca

U povodu Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Pitomača nas 5. studenog s početkom u 18 sati očekuje promocija knjige „Žena koja je voljela kosilice“, druga zbirka humoreski i kratkih priča virovitičkog autora Zlatka Erjavca.

Inače, Zlatko Erjavec rođen je u Virovitici, 1958. godine. Duhovit, jednostavan, apolitičan, svoj, kako za sebe kaže: „Neopterećen sam, jer na ono što ne mogu utjecati, to me ne zanima.“. Knjiga ‘Žena koja je voljela kosilice’ sa svojih šezdeset priča stilom se i tematikom naslanja na prvu knjigu (Žene vole pametne muškarce, Beletra, 2018.) te na zanimljiv, duhovit, pomalo ironičan način prikazuje svakodnevicu likova dobro poznatih karakteristika, bliskih mentalitetu malog mjesta, pa tako i virovitičkom.

Ovu promociju knjige popratit će i glazbeni program uz ženski vokalni sastav The Fusion.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Fokus ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto je „Ajmo hrvati se s knjigom”.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content