U povodu 13. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, održan prijem kod biskupa Antuna Škvorčevića

Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije i ove godine organizira Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj posvećeno svim žrtvama općine Voćin u Domovinskom ratu, s posebnim pijetetom prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane četničkog agresora.

Ovogodišnje 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj bit će održano, kao i do sada, 13. prosinca.

Tim povodom jučer (srijeda) je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević primio u Dvorani blaženog Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi voditelje udruga s područja Požeške biskupije.

viber image 2021 11 24 23 17 59 693

S planom provedbe hodočašća biskupa je upoznao Mato Bubaš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, a nekoliko riječi je uputio i bivši predsjednik županijske HVIDRA-e Nenad Križić. Bubaš je naglasio kako će ovo, 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj biti u skladu s epidemiološkim mjerama suzbijanja širenja koronavirusa.
Među nazočnima bili su i članovi slatinske HVIDRA-e kao nositelja organizacije svih dosadašnjih hodočašća, predvođeni predsjednikom Ilijom Nikolićem. Biskup Škvorčević je upoznao goste s dijelom programa koji će biti u Svetištu Gospe Voćinske, a voditelj Svetišta vlč. Ivan Ereiz pozvao je sve koji će doći u Voćin da u miru i dostojanstveno provedu taj dan, kako to i priliči.

Nakon biskupovog blagoslova nazočni su se uputili u crkvu sv. Lovre smještenu odmah uz Biskupski dom, gdje ih je msgr. Antun Škvorčević upoznao s poviješću tog srednjevjekovnog sakralnog objekta te im poklonio autorsku knjigu ”Božja riječ nije okovana” – pisma, poruke i homilije u vrijeme pandemije koronavirusa.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content