U znak sjećanja na Vukovar i Škabrnju u Virovitici zapaljeni lampioni

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, večeras građani diljem Hrvatske pale lampione.

U Virovitici su, u organizaciji Gradskog savjeta mladih grada Virovitice, u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i stanovnike koji su dali svoj doprinos u obrani Grada heroja, lampioni tradicionalno zapaljeni u Vukovarskoj ulici.

Osim u Vukovarskoj ulici, lampioni su zapaljeni i kod spomenika dr. Franje Tuđmana, ispred Gradske knjižnice i čitaonice.

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pridružio se gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, članovi braniteljskih udruga s područja grada (Hrvatski časnički zbor grada Virovitice, UDVDR – ogranak Virovitica, dragovoljci UHBDDR-a podružnice VPŽ i Ogranka Vukovi Taborište…), članovi Mladeži HDZ-a, Zajednice žena Katarina Zrinski, djelatnici Centra za socijalnu skrb Virovitica, virovitičkog Područnog ureda HZMO-a, virovitičke Područne službe HZZO-a…

Na ovaj simboličan način prisjećamo se žrtava Grada heroja i Škabrnje koji su simbol stradanja i patnje hrvatskog naroda u Domovinskom ratu.

(www.icv.hr, virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content