Županijski volonterski centar podržao nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj

Volonteri Županijskog volonterskog centra aktivno su se uključili u kampanju „Zasadi stablo, ne budi panj“ koja se treći put provodi u cijeloj Hrvatskoj kroz cijeli studeni. Ovu nacionalnu kampanju je kao jedan od pokrovitelja podržalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Uz koordinaciju istoimene inicijative, za Virovitičko-podravsku županjiu volonteri Centra pribavili su sadnice i u dogovoru s Općinom Suhopolje posadili mlade sadnice uz prostore novopstavljenih dječjih igrališta na dvije lokacije u Suhopolju. Na taj način dali su svoj doprinos inicijativi ozelenjavanja Hrvatske, ali i dugoročno osigurali ljepši i ugodniji prostor za boravak i igru djece u Suhopolju. Iz Županijskog volonterskog centra pohvaljuju suradnju s Indstrijsko-obrtničkom školom u Virovitici i nastavnicom Kristinom Horvat koja je sa svojim učenicima proizvela sadni materijal za navedenu akciju.

Gdje su sve posađene sadnice možete vidjeti na CROGIS karti.

Ovom aktivnošću volonteri Županijskog volonterskog centra nastavljaju sa svojim „zelenim“ eko aktivnostima, uz drvored koji su posadili u proljetnom ciklusu, organizirali su i akcije prikupljanja starog papira, kao i radionice ponovne upotrebe otpadnih materijala za izradu uporabnih predmeta.

– Zadovoljni smo što smo i ovom malom akcijom dali svoj doprinos očuvanju prirode i uljepšavanju naše Općine. Nadamo se da će mo svojim primjerom potaknuti i ostale mlade na „akciju“ i dokazati kako se uz malo truda mogu učiniti velike stvari – uz poziv na nova druženja, poručuju iz Županijskog volonterskog centra.

Postanite i vi volonter i „budite promjena koju želite vidjeti u Svijetu“.

(www.icv.hr, nkl)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content