Branitelje treba poticati da dođu i sudjeluju na radionicama

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica u sklopu svog projekta “10. Memorijal Željka Majora – Hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara” i u suradnji s Udrugom dragovoljaca HOS-a Orahovica, organizirala je radionicu s temama problematike stambenog zbrinjavanja, novčanih naknada za nezaposlene i jednokratnih novčanih pomoći.

Radionici su nazočili predsjednica Gradskog vijeća Orahovice Karmen Halgaš te predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš te predavači Alen Šahinović i Igor Turković iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

-Sukladno navedenoj temi predavači su djelatnici Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Turković, voditelj Službe za stambeno zbrinjavanje u Sektoru za stambeno zbrinjavanje te Alen Šahinović, viši upravni savjetnik u Službi za nadzor prvostupanjskih tijela u Sektoru za upravne i pravne poslove. Žao mi je što se malo branitelja odazvalo našem pozivu, ali mogu reći kako je ovo samo prva od ovakvih i sličnih radionica koje ćemo pripremati – kaže voditelj aktivnosti, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Orahovica Miroslav Tot.

Radionicu je otvorio predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš.

-Ovakve radionice su doista prave stvari i iznimno važne za hrvatske branitelje i zato je šteta što veći broj njih to nije prepoznao. No, ne treba odustajati, treba ustrajati, pokušat ćemo nešto ovako organizirati u Slatini i upozoriti hrvatske branitelje na važnost ovih tema, jer oni su puni pitanja, žele znati više, samo ih treba poticati da se odazovu na ovakve radionice i sami dignu ruku i pitaju što ih zanima – rekao je Bubaš.

Predavači su odradili svoje te sve stavili na raspolaganje za sve daljnje upite ili organizacije sličnih radionica za koje su potvrdili kako itekako mogu pomoći hrvatskim braniteljima jer na taj način puno brže mogu doći do traženih odgovora.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content