Istraživanje: Osječki gradonačelnik Ivan Radić najbolje ocijenjen u odnosu na gradonačelnike Zagreba, Rijeke i Splita

- PROMO -

Osječki gradonačelnik Ivan Radić najbolje je ocijenjen među svojim sugrađanima u odnosu na gradonačelnike Zagreba, Rijeke i Splita, prema istraživanju agencije Ipsos, donosi Dnevnik Nove TV. Osječani smatraju da će u 4 godine gradonačelnik Radić pokrenuti grad

Njih 75 posto smatra da će se grad promijeniti, slijede Riječani od kojih 59 posto očekuje promjene, a promjene očekuje i većina Splićana, njih 58 posto. U Zagrebu promjene na bolje očekuje 58 posto ispitanika.

Novi gradonačelnik Osijeka nakon šest mjeseci može biti zadovoljan jer, iako 50 posto građana smatra da je sve isto, njih 38 posto misle da je bolje. U drugim gradovima to je oko 20 posto. Da je lošije misli osam posto, a ne zna četiri posto.

I u odnosu na očekivanja gradonačelnik dobro prolazi. 59 posto Osječana rad gradonačelnika ocjenjuje u skladu sa svojim očekivanjima. Da je bolji misli 20 posto, a 12 posto smatra da je lošiji. Ne zna devet posto.

Da je bolje malo više misle oni s osnovnom školom, da je lošije malo više stariji, a da je isto generacija od 41 do 60 godina.

Radić prolazi bolje i kada ga se uspoređuje s prethodnikom. Da je je bolji misli 56 posto Osječana, da je isti smatra 33 posto, a da je lošiji njih četiri posto. Ne zna sedam posto.

Da je bolji misle malo više žene, da je isti misli generacija od 40 do 60 godina, a da je lošiji misle stariji.

Kada bi se ocjenjivali školskim ocjenama, Radić dobiva ocjenu četiri, a ostala trojica gradonačelnika stabilne trojke.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content