‘Najbolji učitelj na svijetu’ posjetio orahovačke ‘Brliće’: Dejan Nemčić svojim radom i zalaganjem za potrebite oduševio i učenike i profesore

Osnovnu školu Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica posjetio je ‘najbolji učitelj na svijetu’, Dejan Nemčić, dobitnik nagrade “Global Teacher Award 2020.”

U radu učitelja Nemčića posebno se ističu brojne humanitarne i edukacijske akcije i projekti “Uživo sa svih kontinenata”, “Afrika, možemo zajedno”, “Titanic – što možemo naučiti o ledenjacima iz te tragedije”, “Gradnja nove škole u Africi na sjeveru Tanzanije”, “Zašto mladi nestaju”, “Jedan medo jedan život”…

Dobitnik je nagrade “Ponos Hrvatske”, a dva puta osvojio je nagradu “Bolja Hrvatska” za projekte “Uživo sa svih kontinenata” i “Afrika, možemo zajedno”, u kojima, sa svojim učenicima pomaže djeci u Africi te i na taj način mijenja društvo u kojem živimo.

Nemcic 2

Nemčić je u orahovačkoj osnovnoj školi održao predavanje za učenike viših razreda, a potom sudjelovao i na učiteljskom vijeću. Posjetom ‘najboljeg učitelja na svijetu’, Dejana Nemčića, u njihovoj školi započeo je humanitarni projekt “Naše malo nekome je sve” kojeg su voditelji Matija Grgurić, učitelj geografije i Marijana Čelig Hlobik, školska knjižničarka.

-Dejan Nemčić posjetio je školu kako bi predstavio svoj rad, svoje zalaganje za potrebite, posebno dajući pažnju na vrijednost obrazovanja, a ponajviše kao poticaj na nastavak našeg projekta. Bili smo oduševljeni svima što smo od Dejana čuli i dobili novi motiv za još bolji i sadržajniji nastavak našeg projekta. Od 13. do 17. prosinca u školi će se održavati i volonterski tjedan te veliki školski projekt “Osmjeh za sve” gdje će biti prezentirani svi volonterski projekti – rekla je jedna od organizatorica ovog posjeta, Marijana Čelig Hlobik.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content