Nova oprema u Općoj županijskoj bolnici Našice: Sterilizator vrijedan 1,6 milijuna kuna financiran je decentraliziranim sredstvima OBŽ

U povodu početka rada novog uređaja za sterilizaciju instrumenata, Opću županijsku bolnicu Našice danas (utorak) posjetili su župan Ivan Anušić sa suradnicima te gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. O značaju nove opreme, kao i ukupnom radu bolnice govorili su rukovoditelj Odjela kirurgije OŽB Našice Samir Haj Barakat i ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić.

– Radi se o sterilizatoru koji će nam uvelike olakšati rad, s obzirom da je stari uređaj za sterilizaciju star 15 godina. Novi uređaj je potreban ne samo za kirurgiju i kirurške grane, već i za sve ostale odjele jer njime obavljamo sterilizaciju različitih instrumenata. Kako smo do sada radili s dotrajalim uređajem, nerijetko smo ponavljali postupak sterilizacije nekoliko puta, a dolaskom ovog sterilizatora naša ustanova može znatno unaprijediti svoj rad – kazao je Samir Haj Barakat.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u našičku bolnicu.

– OŽB Našice opravdava ova ulaganja kroz svoj rad i organizacijski sustav koji je na zavidnoj razini, pri čemu najveće zasluge imaju djelatnici bolnice na čelu s ravnateljem. Županija to prepoznaje i sudjeluje u poboljšanju uvjeta rada, posebno ako znamo da je bolnica u ovo pandemijsko vrijeme sekundarni COVID centar te da veliku brigu posvećuje upravo oboljelima od koronavirusa – rekao je Anušić te dodao da je uređaj za sterilizaciju, vrijedan 1,6 milijuna kuna financiran decentraliziranim sredstvima Osječko-baranjske županije.

– Osječko-baranjska županija je kroz decentralizirana sredstva izdvojila nešto više od sedam milijuna kuna za našu bolnicu, a danas s radom počinje izuzetno vrijedan uređaj za sterilizaciju koji će zamijeniti postojeći, inače izuzetno dotrajali. Riječ je o uređaju jednog od najboljih proizvođača na svijetu za tu vrstu medicinske opreme te sam uvjeren da ćemo njime znatno podići kvalitetu rada našičke bolnice. Što se tiče situacije s koronavirusom u našoj bolnici, mogu reći da je ona vrlo dobra i trenutno imamo 28 hospitaliziranih pacijenata, dok se u nekom trenutku taj broj penjao i do 46 zbog čega smo bili spremni proširivati kapacitete. Značajno je reći da trenutno nemamo pozitivnih djelatnika niti onih koji su u samoizolaciji, što je rezultat odlične procijepljenosti od oko 80% među zaposlenicima – zaključio je Šimić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content