Održana prva radionica projekta “POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju”

U četvrtak 24. prosinca u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, održana je prva radionica projekta “POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju” pod financijskom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina s partnerima na projektu, Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina.

Sudionici projekta su deset učenika iz posebnih odjela i deset učenika iz osmih redovnih razreda istoimene škole podjeljeni u dvije grupe pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman. Vježbama i igrama pamćenja imena i koncetracije započeli su druženje, kao jednom od aktivnosti kojima su učenici dobili priliku za bolje međusobno upoznavanje. Nasumičnom podjelom učenici su podjeljeni u parove, tako da svaki par čini učenik iz posebnog odjela i učenik iz redovnog osmog razreda. Zajedničkim radom u parovima, kao posljednjom aktivnost ove prve radionice, nastali su kreativni dječiji radovi koji predstavljaju logo projekta “POKRENI PROMJENU”.

Upravo ovi radovi simboliziraju početak jedne lijepe zajedničke priče u kojoj će učenici dobiti priliku za bolje međusobno upoznavanje, suradnju, prihvaćanje i rušenje predrasuda te stvaranje inkluzivnog društva s jednakim mogućnostima za sve.

(www.icv.hr, UOSIT Vretenac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content