Podizanjem stijega na glavnom osječkom trgu započela proslava Dana grada: Premijer Andrej Plenković nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Osječki gradonačelnik Ivan Radić sinoć je na Trgu Ante Starčevića podignuo gradski stijeg, što je već tradicionalan sadržaj proslave 2. prosinca – Dana grada Osijeka.

– To je jedna lijepa tradicija u okviru proslave Dana grada Osijeka tijekom koje se prisjećamo 2. prosinca 1786. kada su se naše tada najvažnije tri gradske cjeline, Tvrđa, Gornji i Donji grad ujedinile. Sutra proslavljamo 235. rođendan grada na Dravi. Tim povodom pripremili smo brojna iznenađenja i darove, poput besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom, besplatnog ulaska na Gradske bazene, u Zoološki vrt, podjele komposta i mnogih drugih iznenađenja. Sutra je centralno slavlje Dana grada i Svečana sjednica kojoj će prisustvovati premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici. Otvaramo i Adventiranje, naš brend, modularni advent koji će ove godine biti još bogatiji. Preko 10 kilometara lampica će sutra ukrasiti Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine. Još jednom čestitam svima naš dan – kazao je gradonačelnik Radić.

mini IMG 5175
Foto: OBŽ

Stijeg su na trg donijeli pripadnici Počasne garde Hrvatskog sokola Osječko-baranjske županije, a svečanosti je uz gradske čelnike i vijećnike nazočio i zamjenik župana Mato Lukić koji je Osječankama i Osječanima čestitao njihov dan.

– Osijek je središte Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske, a ovim putem svim njegovim stanovnicima želim sretan Dan grada. Također, gradonačelniku Radiću i svima koji njime upravljaju želim puno uspjeha u radu i stvaranju još kvalitetnijeg i ljepšeg mjesta za život – kazao je Lukić i dodao da uz Dan grada započinje Adventiranje kojem se, baš kao i Osječani neizmjerno veseli.

(www.icv.hr, tj)

mini IMG 5141
Foto: OBŽ

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content