VIS Dinamiti primili nagradu Pečat grada Osijeka: Začetnici osječke rock scene u izložbi fotografija i dokumentarom filmu HRT-a

Sjećanja i radosni susreti uz Dan grada upriličeni su u četvrtak, 2. prosinca u kinu Urania gdje je otvorena izložba fotografija i predstavljen film HRT-a “Osijek, Dinamiti” I dio, autora Stanka Ferića, istraživačkog novinara.

Članovi Dinamita, Alberto Krasnić, Dado Topić, Josip Boček i Ratko Divjak došli su u Osijek primiti nagradu Pečat grada Osijeka za izuzetna ostvarenja, te su se tako ponovno okupili kao davne 1964. godine kada su započeli svoju “bendovsku” karijeru.

Naime, VIS Dinamiti najpoznatija je rock skupina iz Osijeka u čijem je osnovanju 1964. sudjelovala osječka glazbena legenda Krunoslav Kićo Slabinac, koji je tada u sastavu svirao ritam gitaru.

Grupa je “žarila i palila”  svojom glazbom do 1969. godine, a najveći njen uspjeh iz tog vremena bila je Kićina pjesma “Plavuša” s kojom je kasnije postigao prve uspjehe kao solist u glazbeno zabavnim vodama.

IMG 2938

Kako je prilikom primanja nagrade istaknuo Dado Topić (basist i pjevač), oni nose pečat grada šezdesetih godina. Dodao je kako svi oni žele da Osijek bude grad glazbe prepoznat u Hrvatskoj, kao grad gdje je sve počelo.

Gledatelji premijerno prikazanog dokumentarnog filma, koji će se tek emitirati na HRT-u za tjedan dana, mogli su uživati u kadrovima starog Osijeka, plesnjaka i poznatog Radničkog doma, kroz priču autora Stanka Ferića o nastajanju Dinamita, o čemu u filmu govore Topić i Krasnić, te drugi glazbenici i dionici toga vremena.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content