2. HRL SJEVER Štefanec i Ferić prešle ”stotku” i predvode listu strijelaca: Deskar najefikasnija u redovima 1234 Virovitice

Za nešto manje od mjesec dana nastavlja se natjecanje u 2. HRL Sjever za žene. Nakon kompletnih 11 kola prvo mjesto pripalo je rukometašicama 1234 Virovitice koje su ”protutnjale” prvim dijelom prvenstva s maksimalnim učinkom, dok im za vrat ”pušu” Podravkašice koje su jedini poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva upisale u Virovitici. U gornjem domu tablice nalaze se i rukometašice Pitomače koje su se zaustavile na četvrtom mjestu s 14 osvojenih bodova (sedam pobjeda i tri poraza), ali njihove igračice, Tamara Štefanec i Nina Ferić, nalaze se na vodeće dvije pozicije po broju postignutih pogodaka.

Štefanec i Ferić jedine su igračice koje su u dosadašnjem dijelu sezone postigle više od sto pogodaka. Tamara je došla do brojke od 103 zgoditka (prosjek 10,30 po utakmici) te je trenutno najbolji strijelac lige, dok je Nina na drugom mjestu s jednim pogotkom manje (9,27 pogodaka po utakmici). Zanimljivo je kako je u redovima Pitomače, nakon spomenute dvojke, Marija Roberta Magić treća najefikasnija s ”’tek” 49 golova. Prva pratiteljica nedodirljivim Pitomačankama je mlada rukometna nada Tena Megerle (Podravka 2 Lino) koja se u strijelce upisala 93 puta, a njezina klupska kolegica, Lana Strugar, mrežu je zatresla 88 puta. Top 5 ligaških strijelaca zatvara Nikolina Nushi iz osječke Olimpije s 84 pogotka. Nina Ferić nalazi se pri vrhu i po efikasnosti sa sedam metara, a s prosjekom od 88% postignutih golova nalazi se na četvrtom mjestu.

Što se tiče 1234 Virovitice, najefikasnija je nakon prvih 11 kola Nika Deskar s 64 gola što ju je smjestilo na 16. mjesto liste strijelaca, Klara Crnoja postigla ih je 59, a Maja Mlinarić 51, jedan više od Marije Medved.

Dodajmo kako Pitomača ima drugi najefikasniji napad lige s ukupno 391 postignutim pogotkom, vodeća je u tom segmentu Podravka 2 Lino (437), dok je 1234 Virovitica treća s 380 zgoditaka.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content