2. ŽNL ZAPAD Lukač 05 čvrsto na vrhu, izjednačena sredina, grčevita borba za opstanak

Nakon odigranog prvog dijela u 2. ŽNL Zapad, u kojoj ove sezone igra deset klubova, na prvom mjestu nalazi se Lukač 05 sa šest bodova prednosti ispred drugoplasirane Bilogore 1947. iz Špišić Bukovice.

U Lukaču su samo nastavili ono što su započeli ovog proljeća. Trener Miroslav Čor ukomponirao je momčad koja je tijekom ljeta dodatno pojačana pa bi sve osim osvajanja naslova prvaka na kraju natjecanja predstavljalo veliko iznenađenje.

Drugoplasirana Bilogora 1947. samo u slučaju velikih iznenađenja u Lukaču može doći do naslova prvaka, koji je osvojila prošle sezone. Izostanak pojedinih igrača iz prve postave tijekom jeseni uzrokovao je nekoliko neplaniranih pogrešaka.

Najveće pozitivno iznenađenje je Podravec iz Dinjevca, koji je kao drugoplasirani u 3. županijskoj ligi Zapad ljetos ušao u viši rang natjecanja i u izjednačenoj sredini terena zauzeo treće mjesto.

Dinamo iz Kapele Dvora nalazi se na istom mjestu kao i protekle sezone. Mlada i potentna momčad trenera Andrejasa Černelija tijekom natjecanja znala je iznenaditi i u pozitivnom i negativnom smislu. Očito mladi igrači još nemaju kontinuitet dobrih nastupa.

Croatia iz Grabrovnice dolaskom nekoliko iskusnih igrača stabilizirala se u sigurnoj sredini tablice. Bila je nepobjediva na svom terenu, a bila je uspješna i na gostujućim travnjacima.

Slična situacija je i u Terezinom Polju. Drava je postala momčad koja se u kompletnom sastavu može uspješno nositi sa svim konkurentima u ligi.

U Mladost iz Vukosavljevice ljetos je došlo nekoliko iskusnih igrača, što se dijelom osjetilo na jesenskim rezultatima.

Kladare su svoje simpatizere znale iznenaditi u pozitivnom, a još više u negativnom ‘smjeru’, pa se trenutno nalaze pri dnu tablice.

Najveće neugodno iznenađenje lige je milanovački Sokol, u kojemu se ljetos razmišljalo o višem rangu natjecanja. U pripremnom razdoblju su igrali dobro, a tijekom ligaškog natjecanja osvojili su mizerna četiri boda. U zimskoj stanci imat će dovoljno vremena ‘posložiti kockice u nogama i glavama’ za proljetni uzlet.

Sveti Đurađ je bitno izmijenio igrački kadar, a što se odrazilo i na rezultatima. Jesen je završio na posljednjem mjestu sa samo dva osvojena boda. To ne znači da su se predali, već će se s prvim zrakama proljetnog sunca uključiti u grčevitu borbu za opstanak u ligi. 

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content