Jakov Gojun pred susret s Danskom: U preostalim utakmicama moramo dati sve od sebe

Nakon poraza od Crne Gore, koji u redovima hrvatske reprezentacije nitko nije očekivao, pred hrvatskih rukometašima je najjači suparnik u drugom dijelu natjecanja na Europskom prvenstvu – Danska. Hrvatski subotnji suparnici su Svjetski prvaci i srebrni s Olimpijskih igara u Tokiju. Na posljednjih 12 velikih seniorskih natjecanja Danci su osvojili sedam medalja, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Reprezentaciju predvode igrač Mikkel Hansen i vjerojatno najbolji svjetski vratar Niklas Landin.

U hrvatskim redovima i dalje ima promjena. Prema posljednjim vijestima u sastavu neće biti Davida Mandića, a mogli bi nastupiti vratar Kristian Pilipović i novi igrač u sastavu Mateo Maraš. U planu je bio i povratak Lovre Mihića, međutim, on je bio pozitivan na posljednjem PCR testu te neće moći konkurirati za sastav s Danskom.

– I dalje idemo utakmicu po utakmicu. Sigurno nas poraz od Crne Gore boli. Nalazimo se u specifičnoj situaciji gdje stalno krećemo ispočetka. U četiri utakmice igrali smo u četiri različite postave. Dio igrača uskočio je u sastav došavši praktički od kuće. Bit će jako teško igrati, ali moramo biti maksimalno skoncentrirani i pružiti najbolju partiju što možemo – susret s Danskom najavio je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

O stanju u igračkim redovima ispričao je jedan od najiskusnijih, Jakov Gojun.

– U susretu s Crnom Gorom “nismo se bacali na glavu”. Odigrali smo lošu utakmicu. To se mora zaboraviti. Moramo se skupiti. Pred nama su tri teške utakmice. Bez obzira u kojem smo sastavu, moramo dati sve od sebe – poručio je Jakov Gojun.

Utakmica počinje u 20:30 sati, a prenosi ju RTL. 

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content