Ovoga vikenda u Kinu Pitomača očekuje vas američka komedija i drama Licorice Pizza i sinkronizirani animirani film Divlji Spirit

Nakon prošlog produženog vikenda, ovoga vikenda u Kinu Pitoma pogledajte dvije nove projekcije. Tako u subotu, 15. siječnja u 19 sati, možete pogledati američku komediju i dramu “Licorice Pizza”.

Izvorno ime: Licorice Pizza
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Žanr: drama, komedija
Trajanje filma: 133 minute
Uloge: Alana Haim, Benny Safdie, Bradley Cooper, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits
Država: SAD
Godina: 2022

Sadržaj filma: Ovo je priča o Alani Kane i Garyju Valentineu koji zajedno odrastaju u dolini San Fernando u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Radnja je smještena u sedamdesetima i predstavlja petu za redom Andersonovu dramu. Licorice Pizza je redateljeva ljubavna priča iz djetinjstva, a inspiracija za film bili su mu klasici iz žanra filmova o sazrijevanju, poput Američki grafit (American Graffiti,1973.) i Zlatno doba u Ridgemontu (Fast Times at Ridgemont High,1982.). Licorice Pizza je nedavno nominiran za prestižnu Golden Globe nagradu u četiri kategorije: najbolji film u kategoriji mjuzikla ili komedije, najbolji scenarij, najbolja glumica i najbolji glumac.

U nedjelju, 16. siječnja u 17 sati, pogledajte animirani film sinkroniziran na hrvatskom jeziku “Divlji Spirit”.

Izvorno ime: Spirit Untamed
Redatelj: Elaine Bogan
Žanr: animirani
Trajanje filma: 88 minuta
Godina: 2021
Država: SAD

Sadržaj filma: Lucky Prescott nije upoznala svoju pokojnu majku Milagro Navarro, neustrašivu jahačicu kaskaderku iz Miradera, malog grada na Divljem zapadu. Poput svoje majke, Lucky ne mari puno za pravila i ograničenja, čime svojoj teti Cori zadaje puno briga. Lucky je odrasla u gradu na istočnoj obali pod Corinim budnim okom, ali kad pretjera s opasnim nestašlucima, Cora odluči da se presele u Miradero, gdje živi Luckyin otac Jim. Lucky u početku nije oduševljena životom u pospanom gradiću, ali to se promijeni kada upozna divljeg mustanga Spirita i sprijatelji se s jahačicama Abigail Stone i Pru Granger. Pruin otac, vlasnik staje Al Granger, najbolji je prijatelj Luckyina oca. Kada bešćutni kauboj i njegova družina odluče uhvatiti Spirita i njegovo stado kako bi ih prodali u zatočeništvo i teški rad, Lucky povede svoje nove prijateljice u veliku avanturu kako bi spasila konja koji joj je dao osjećaj slobode i svrhe te joj pomogao da otkrije vezu s majkom i meksičkim nasljeđem. Omiljena franšiza studija DreamWorks Animation započela je filmom Spirit: Stallion of Cimarron nominiranim za Oscara, a uključuje i tv seriju nagrađenu Emmyjem.

(Kino Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content