Policija: Teško ozlijeđena vozačica bicikla (68) u Pitomači, najveća brzina zabilježena u Lozanu

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano osam prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom biciklisticom i sedam s materijalnom štetom, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Prometna nesreća s teško ozlijeđenom 68-godišnjom vozačicom bicikla se dogodila u petak oko 13 sati na nizbrdici u centru Pitomače, a uzrokovana je upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti – stoji u policijskom priopćenju. 

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 354 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 135 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 113 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u petak u 21.15 sati u Lozanu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu prošlog tjedna na prometnicama Virovitičko-podravske županije utvrđena je kod 51-godišnjeg vozača bicikla u Otrovancu. Policija ga je zaustavila u subotu u 19:25 sati te mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2.44 promila. 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila od 1.82 g/kg utvrđena je također u subotu na području iste općine, u samom naselju Pitomača, nekoliko minuta prije ponoći kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Dvojica vozača, iz Pitomače i Lozana, će biti sankcionirani novčanim kaznama od 10.000 kuna, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca i biti će im dodijeljeno 6 negativnih prekršajnih bodova.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content