Projekt “Zaželi” u Donjem Miholjcu ostvario izvrsne rezultate: 11 gerontodomaćica skrbilo o 66 korisnika

Za stanovnike treće životne dobi u Donjem Miholjcu, od velike pomoći je bio projekt “Zaželi “financiran iz Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj, a u provedbi Gradskog društva Crvenog križa.

Upravo je u petak, 7. siječnja održana i završna konferencija drugog dijela projekta pod nazivom „Zaželi pomoć za starije osobe u Donjem Miholjcu“, a brojne su sudionice istaknule kako su zahvaljujući projektu nakon dugog niza godina čekanja za Zavodu za zapošljavanje, pronašle svoje radno mjesto.

– Naravno da mi je ovo značilo puno. I zbog financija i zbog mirovine koju trebam ostvariti. A sam program je stvarno nešto lijepo, i za nas i za naše korisnike. Znači to su ljudi kojima mi stvarno trebamo, koji ne mogu nekad stvarno bez nas, koji si nekada ne mogu ni kruh čak donijeti ako im mi ne donesemo i to je za nas bilo jedno lijepo iskustvo – rekla je za STV sudionica projekta Zorica Pavin koja je nakon 26 godina radnog staža, bez posla bila punih 6 godina.

U projektu „Zaželi pomoć za starije osobe u Donjem Miholjcu“ sudjelovalo je jedanaest dugotrajno nezaposlenih žena koje su prošle edukaciju za gerontodomaćice.

Prema riječima voditelja projekta Ivana Petriševca programom je bilo obuhvaćeno 66 korisnika starije životne dobi kojima su pružane usluge.

– Ovo je danas završetak ovog projekta koji je u ukupnom trajanju 18 mjeseci. Važno je napomenuti da je projekt bio financiran sredstvima Europskog fonda 85 posto i 15 posto Republike Hrvatske – istaknuo je Petriševac.

U Gradskom društvu Crvenog križa Donji Miholjac spremni su i za treću inačicu projekta Zaželi jer kako kažu, postoje naznake da bi krajem ožujka ponovno bio raspisan natječaj. Prema neslužbenim informacijama “nova” verzija projekta Zaželi bila bi ugovorena na duži vremenski period od dosadašnjih, a sudjelovati bi mogle i dugotrajno nezaposlene muške osobe što bi omogućilo pružanje dodatnih usluga, kao i nove aktivnosti u okviru projekta.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content