Djelatnice projekta “OsnaŽENA” priredile rođendansko iznenađenje baki Emmi za 102. rođendan

Ovogodišnji rođendan (21. veljače) je doista bio nešto posebno za baku Emmu iz Čepina, koja je napunila respektabilne 102 godine života, a rođendansko iznenađenje priredile su joj djelatnice Gradskog društva Crvenoga križa, odnosno žena zaposlenih u okviru projekta “OsnaŽENA – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem ŽENA II”. Uz balone od helija i buket cvijeća slavljenici su poželjele sve najljepše i dobro zdravlje.

Kroz projekt baki Emmi pruža se pomoć u obliku čišćenja, spremanja, pomoć u ostvarivanju određenih prava, odlasku po lijekove ili hranu, te ono najvažnije, druženje.

Prema riječima Martine Hećimović, v.d. ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Osijek, projekt obuhvaća još 17 korisnika starijih od 90 godina.

– Druga najstarija, uz baku Emmu, naša je korisnica koja ima punih 97 godina. Među korisnicima ima i samaca i ti ljudi su, s obzirom na svoje godine, narušena zdravlja, no uvijek kažu da im puno znači ovaj projekt kao podrška u životu. Ne iznenađuje stoga da imamo puno korisnika, i to starije životne dobi, ne nužno starijih od 90 godina, koji su više nego zadovoljni pruženim uslugama naših uključenih žena – prokomentirala je Martina Hećimović za Glas Slavonije.

(www.icv.hr, tj, Glas Slavonije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content