Izložbom “Iza vrata” počelo obilježavanje 15 godina rada Gradskih galerija Osijek: Vlastite priče posjetitelja u interaktivnom katalogu

Prvom ovogodišnjom izložbom pod nazivom “Iza vrata”, Gradske galerije Osijek, u subotu, 12. veljače započelo je obilježavanje 15. godišnjice rada i postojanja.

Izložba u novouređenom prostoru galerije Waldinger u prvi plan stavlja ljude koji tijekom cijele godine predano rade “iza vrata” galerija. Riječ je o mladim umjetnicima Josipu Brandisu, Draženu Budimiru, Filipu Malovčaku, Dajani Ososlija, Suzani Ososlija i Domagoju Salonji.

Izložbu povodom obilježavanja petnaestogodišnjeg rada osječkih galerija otvorila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

–Ova izložba vrlo simboličnog naziva “iza vrata” želi dočarati i pokazati što je sve potrebno da zažive ova prekrasna umjetnička djela koja gledamo ne samo u gradu, diljem naše države pa čak i u inozemstvu. Izrazito smo ponosni na sve što Gradske galerije u proteklih petnaest godina neumorno rade. Zaslužuju jedno veliko hvala od svih nas – izjavila je zamjenica Crnković.

Izložbu se može pogledati svakoga dana, osim ponedjeljka, u vremenu od 17 do 20 sati i tako do 13. ožujka. Posjetitelji imaju i mogućnost da u interaktivnom katalogu izložbe naprave i svoju vlastitu priču.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content