Roditelji, oprez! Ovi dječji proizvodi povlače se iz trgovina zbog opasne kemikalije

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavijestio je potrošače o opozivu dječjih šalica i tanjurića trgovačkog imena Lässig iz linije Chinchilla zbog utvrđene migracije melamina. Proizvod nije bio u skladu s Uredbom o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom – prenosi Večernji

Inače, proizvođač štetnog dječjeg posuđa je Mattcas iz Hong Konga, a uvoznik Lässig iz Njemačke. Na tržište u Hrvatsku proizvode je plasirala tvrtka Akids HS Zagreb, odnosno lanac trgovina Baby center.

-Slijedom redovite kontrole proizvoda ustanovljeno je proizvodi brenda Lässig iz linije Chinchilla, čaša i tanjurić,zbog migracije melamina. Proizvodi su povučeni iz prodaje te vas pozivamo da ih dostavite u naše trgovine i izvršit ćemo potpuni povrat novca. Artikli koji se povlače imaju ove bar kodove: 4042183415819, 4042183415864, 4042183415918 – navode u Baby centru.

Melamin je opasna kemikalija koja iz plastike može dospjeti u hranu, a u organizmu može izazvati zatajenje bubrega, što je najčešći zdravstveni problem nakon unosa u organizam.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content