Vatrogasci DVD-ova Čačinci i Voćin održali vježbu spašavanja na čačinačkim ribnjacima

Vatrogasne postrojbe Dobrovoljnih vatrogasnih društava Čačinci i Voćin danas (nedjelja) su održale taktičku vježbu spašavanja unesrećenih uslijed šumskih radova. Združenim snagama odradili su spašavanje unutar dva sektora. U jednom sektoru akcija se odvijala na način da su vatrogasci unatoč lošim vremenskim prilikama oslobodili unesrećenog na kojeg se srušilo drvo prilikom izrade ogrijeva.

Drugi sektor obuhvaćao je najviši dio prostora i promatračnicu na koju se unesrećeni popeo pokušavajući dozvati pomoć. Nakon uspinjanja na vrh promatračnice jak vjetar odlomio je granu koja ga je ozlijedila te je izgubio svijest. Vatrogasci su imobilizirali unesrećenog te ga na siguran način spustili do ekipe hitne pomoći.

– Današnja vježba naših vatrogasaca, združenih s pripadnicima DVD-a Voćin, imala je za cilj podići spremnost i uvježbanost vatrogasnih postrojbi koje pripadaju dijelu Parka prirode Papuk te se na taj način spremamo za eventualne akcije uslijed navedenih nezgoda – rekao je zapovjednik DVD-a Čačinci Siniša Ileš.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content