Za period od 1. veljače do 31. svibnja roditelji će manje plaćati vrtić za djecu koja su izostala zbog izolacije

Gradski vijećnici usvojili su na jučerašnjoj (utorak) sjednici Gradskog vijeća Izmjene i dopune Odluke o mjerilima za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja i naobrazbe na području grada Virovitice.

Temeljem usvojenih izmjena i dopuna, roditelji će plaćati umanjenu cijenu vrtića za period izostanka djeteta u slučaju zaraze koronavirusom ili ako je određena mjera samoizolacije u trajanju pet dana i duže. Redovna cijena vrtića tada će se za djecu s prebivalištem na području grada Virovitice, za period od 1. veljače do 31. svibnja, umanjiti za 90,00 kuna.

Također, izmjene i dopune odnose se i na olakšicu koju roditelji mogu koristiti za vrijeme odsutnosti djeteta kod najavljenog godišnjeg odmora. U praksi je primijećeno kako malo roditelja može koristiti ovu olakšicu jer zahtijeva korištenje godišnjeg odmora od četiri tjedna neprekidno. Kako bi je iskoristilo što više roditelja, izmjenama Odluke najavljeni godišnji odmor može se koristiti u dva dijela, a cijena se umanjuje po iskorištenju četiri tjedna u jednoj pedagoškoj godini.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content