1. ŽNL Vodeći Podravac iskoristio kikseve Voćina i Mikleuša: Podgorje odnijelo tri boda iz Miljevaca

Prvo proljetno kolo u 1. županijskoj nogometnoj ligi donijelo je niz neočekivanih rezultata. Osim vodećeg Podravca iz Sopja niti jedan momčad iza samog vrha tablice nije uspjela osvojiti puni plijen.

Podravac je gostovao kod Mladosti u Čačincima koja ih je u prvom kolu iznenadila i odnijela tri boda iz Sopja. Ovog puta već u sedmoj minuti iskusni Ivan Ibriks svladao je domaćeg vratara Mateja Hečimovića. Na kraju se pokazalo da je to bio jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda s kojima su se gosti dodatno učvrstili na vrhu tablice. Minutu prije kraja teren je, zbog drugog žutog kartona, morao napustiti domaći igrač Dario Periša.

Mladost Čačinci – Podravac Sopje 0:1
Igrač utakmice: Ivan Ibriks

Podgorje je otputovalo na gostovanje u Miljevce s ciljem da domaćoj momčadi uzvrate za bolni jesenski poraz. Mladost je povela u 13. minuti zgoditkom Antonija Stribera, a s tim se rezultatom otišlo na odmor. U 50. minuti Marino Grizelj je poravnao na 1:1. Samo sedam minuta kasnije pogotkom Ivana Kolembusa Mladost je ponovno u prednosti. Gostujući trener Vladimir Antunović odlučio se u posljednjih dvadesetak minuta krenuti na sve ili ništa i to mu se nakraju isplatilo. Tri minute prije kraja svojim drugim pogotkom Marino Grizelj poravnava na 2:2, dok je u 89. minuti Martin Špoljarić iskoristio asistenciju Marian Grizelja i svojim zgoditkom Podgorju donio tri boda.

Mladost Miljevci – Podgorje 2:3
Igrač utakmice: Marino Grizelj

Susret u Voćinu između istoimenog domaćina i Bratstva iz Gornjeg Bazja obilovao je uzbuđenjima. Domaći igrači su imali nekoliko prilika, ali je gostujući mladi vratar Stjepan Viljevac u tim trenucima bio nesavladiva prepreka. Prvi dio je završio bez zgoditaka. U 55. minuti Sebastijan Perić dovodi Voćin u prednost 1:0. U gostujućim redovima se nisu mirili s tim rezultatom, a to se posebice osjetilo u posljednjih desetak minuta. U 80. minuti Alen Medved postiže pogodak za goste, ali na intervenciju pomoćnog suca nije bio priznat. Tri minute kasnije poravano je Leo Hokman. Dvije minute prije kraja dosuđen je kazneni udarac za Bratstvo. Loptu je uzeo Hokman, ali ga je domaći vratar David Čović “pročitao” i uspješno obranio njegov šut. U posljednjim trenucima utakmice teren je morao napustiti gostujući kapetan Kristijan Mikolić zbog drugog žutog kartona.

– Cijela momčad je odigrala hrabro, ali bih ipak istaknuo Mateja Vinaka koji je odlično odigrao na sredini terena– naglasio je trener Bratstva Elvis Vinak.

Voćin – Bratstvo Gornje Bazje 1:1
Igrač utakmice: Matej Vinak

Nakon uvjerljive pobjedu u kup utakmici u Crncu rezultatom 6:2, Dinamo je na svom terenu u Četkovcu, u ogledu istih momčadi, s mnogo napora došao do bodova. U sedmoj minuti bilo je 2:0 za Dinamo zgodicima Antuna Dunkovića i Goroslava Rukavine. U 12. minuti Dario Najcer smanjio je na 2:1, a smo dvije minute kasnije treći pogodak za domaću momčad postiže Hrvoje Ibričić. U 24. minuti gosti postižu i drugi pogodak. strijelac je bio Tilen Marić. U drugom dijelu se rezultat nije mijenjao. Posljednjih dvadesetak minuta nogometaši Crnca krenuli su na “sve ili ništa” što je domaćim igračima ostavilo dosta prostora za kontre u kojima je opasan bio mladi igrač Leon Kokoška, ali nije došlo do promjene rezultata.

Dinamo Četekovac – Crnac 3:2
Igrač utakmice: Hrvoje Ibričić

Veliko iznenađenje priredila je Slavonija koja je na svom terenu s Mikleušom odigrala jedini susret u ovom kolu bez pogodaka. Gosti su dominirali terenom, ali nisu uspjeli svladati domaćeg vratara Ivicu Tropšeka. Najbolju prigodu imao je Josip Jančić u 66. minuti s bijele točke, ali ga je Tropšek nadmudrio. Očito se u gostujućem sastavu osjetio izostanak iskusnog Krešimira Crvenke.

Slavonija Sladojevci – Mikleuš 0:0
Igrač utakmice: Ivica Tropšek

(www.icv.hr, mš)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content