2. ML SJEVER Nova pobjeda virovitičkih košarkaša: 23 poena Ferenčevića u slavlju protiv Petra Zrinskog

U 19. kolu 2. ML Sjever košarkaši Virke ugostili su ekipu Petra Zrinskog iz Vrbovca te pobijedili rezultatom 72:63.

Prvi dio utakmice, u inače pravoj muškoj drugoligaškoj utakmici, bolje su iskoristili gostujući košarkaši u čijim redovima igra i bivši prvoligaški igrač Tomić, a ujedno su pojačani s dva iskusna i nova igrača. Gosti su iskoristili čak osam promašenih slobodnih bacanja košarkaša Virke te na odmor odlaze s prednosti 28:31.

U trećoj četvrtini izabranici Dražena Lukše podižu agresivnost u obrani te odličnom igrom u napadu preokreću rezultat. O kakvoj se borbenoj utakmici radi govori i podatak da je Mucak u jednom trenutku krvario na terenu zbog razbijenog nosa, zbog verbalnog sukoba i naguravanja dosuđene su i dvije tehničke pogreške, po jedna na svakoj strani, a osim toga vidjelo se i nebrojeno dobrih poteza kod obje ekipe.

Završnih 10 minuta odigrano je u igri koš za koš, ali virovitički košarkaši sigurnom igrom u napadu i odličnom igrom u obrani privode utakmicu kraju i dolaze do osme pobjede u sezoni, četvrte za redom.

Uz standarno dobre Zvonimira Petrovića i kapetana Antonia Pavlovića, odličnu obrambenu rolu odradio je Simon Matišić koji je spomenutog Tomića ostavio na samo 15 koševa, Vatroslav Golub odradio je odličnu utakmicu u oba pravca, dok je Marin Ferenčević zablistao s pet trica. Veliki doprinos dali su mladi Mucak i Fuis te iskusni play Petrović.

Kk Virka: Fuis, Ferenčević 23 (5×3), Golub 22 (2×3), Petrović M. 1, Pavlović 11 (1×3), Petrović Z. 8, Krstanović, Matišić 7, Vučak, Mucak 3 (1×3), trener: Dražen Lukša.

(www.icv.hr, Kk Virka Virovitica)

 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content