Crveni križ Slatina pokrenuo humanitarnu akciju “Dom za Horvatove”: Prikupljaju se novčana sredstva za kupovinu nove kuće

Crveni križ Slatina pokreće humanitarnu akciju “Dom za Horvatove” za cijelo područje Republike Hrvatske. Akcija će trajati od ponedjeljka, 14. ožujka do 11. lipnja.

Prikupljaju se novčana sredstva (do 140.000 kuna) od kojih će se kupiti već pronađena kuća u dobrom stanju u Čađavici koja je useljiva za nekoliko dana. Osim kupnje kuće koja se prodaje za 15.000 eura, uz ostale troškove platit će se priključak na javni vodovod i kupiti potrebni kućanski uređaji.

Supružnici Adrijana i Stjepan Horvat iz naselja Noskovci u općini Čađavica imaju četvero malodobne djece, Lara (7. razred OŠ), Dino (5. razred OŠ), Ena (1. razazred OŠ) i četverogodišnja Mia Magdalena. Žive u veoma lošim stambenim uvjetima bez tekuće vode i kanalizacije u kući. Majka Adrijana (31) oboljela je od zloćudnog tumora i već više od pola godine odlazi na kemoterapiju u Zagreb. Otac Stjepan nema stalan posao, a posebno sada kada mu je supruga oboljela mora ostajati doma i brinuti se za odlazak djece u školu i ostalo.

Planirana kuca

– Preseljenjem u Čađavicu, djeca više neće morati čekati autobus za odlazak u školu, mala Mia moći će pohađati vrtić, bit će im dostupnija medicinska skrb, prijevoz u druga mjesta, pošta, Općina i drugo Apeliramo na dobre ljude, udruge i ostale pravne subjekte u Republici Hrvatskoj da se odazovu ovoj akciji širokog i darežljivog srca kako bi ovu obitelj spasili od doista bijednih uvjeta u kojima žive – ističe ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

Žiro račun za ovu humanitarnu akciju kod Slatinske banke d.d. je: HR6524120091520000880

(CK Slatina)

Uplatnica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content