DAN OČEVA Ljubav, trud, rad te najsigurnije mjesto na svijetu je ono na što Virovitičane asocira riječ “tata”

Danas obilježavamo čast i ljubav nama bliskih i bitnih ljudi u našem životu, a to su naši očevi. Slavimo očinstvo i njih kao osobe čija riječ dopire do nas na jedan poseban način.

Zašto danas i zašto ga slavimo? U Hrvatskoj Dan očeva slavimo na spomendan svetog Josipa, Isusovog zemaljskog oca, 19. ožujka. Toga dana imamo priliku zahvaliti očevima na njihovoj bitnoj ulozi u „našoj predstavi“ koju zovemo život. Ovaj divan dan, kao i majčin dan, treba obilježiti i obgrliti s puno ljubavi, sreće i zahvalnosti.

Proveli smo anketu i ispitali prolaznike povodom dana očeva, što za njih znači riječ „tata“ i na što ih asocira. 

– Kada čujem riječ tata prvi osjećaj kojeg se sjetim je ljubav. Također, ta riječ me asocira na trud i rad za obitelj, odnosno za nas – rekla nam je Ivana ozarena i nasmijana lica. 

Neke pak riječ tata asocira na njihovog oca, što i nije čudno, nekima znači najsigurnije mjesto na svijetu, a većini je toplo oko srca od same pomisli na tog velikana u svom životu. 

– Kada čujem riječ tata sjetim se jednog starog naboranog lica, pogleda punog ljubavi. To je jednostavno riječ koja me grije oko srca kada se sjetim što je taj čovjek učinio za mene – sa sjetom u očima rekao nam je jedan ispitanik.

Vesele i pozitivne misli prolaznika i učenika možete poslušati na ICV radiju.

(www.icv.hr, lc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content