FOTO Na đurđenovačkoj tržnici danas se trgovalo “naveliko”: Raznolika ponuda i pristupačne cijene svakog utorka i petka privuku velik broj kupaca

Na đurđenovačkoj tržnici danas se trgovalo ”naveliko”, a kako i ne bi, kada je svima opće poznato da se najbolje voće i povrće pronalazi upravo ondje. Ljudi ne manjka, a ni ponude. Dobar je to pokazatelj da se i dalje cijene mali proizvođači koji prodaju svoje proizvode i koji marljivo i predano ubiru plodove svojih polja, a za uzvrat dobijemo najbolju kvalitetu. Priznajmo, domaće je ipak domaće, a potvrdili su nam to i kupci koje smo zatekli u Đurđenovcu i koji su spremno obavljali današnju kupnju.

– Ponuda na našoj tržnici izuzetno je dobra i uglavnom kupujem ovdje. Nema se što zamjeriti, za sve što kupimo, znamo da je domaće i da nije tretirano nepotrebnim sredstvima. Sve je “bio” i to je upravo ono po što dolazimo. Iako nas je zahvatio val poskupljenja, cijene na tržnici su sasvim solidne tako da se lako može zaključiti kako je omjer cijene i kvalitete vrlo dobar – prokometnirali su kupci.

IMG_20220301_091206Kad kažemo da se tamo može pronaći sve, tako i mislimo. Blitva, špinat, salata, mrkva…, što god vam treba i što god vam srce poželi. Jadranka Škrnjug, jedna od prodavačica na tržnici, otkrila nam je svoju današnju ponudu, a potvrdila nam je i da su cijene izuzetno povoljne.

– Na našem štandu prodajemo domaću salatu, rotkvicu, špinat, blitvu, mladi luk i još dosta toga, a sve je – domaće. Povrće proizvodimo u plastenicima, a proizvodimo i presadnice koje su gotovo spremne za sadnju. Prodajemo na kilogram, a što se cijene tiče, mislim da su one pristupačne za svakoga. Rotkvica nam je po šest kuna, a ista cijena je i za luk, mrkvu, peršin i blitvu. Imamo i domaće tjestenine i jaja, ako nekom zatreba, a sve je to od kokoši s vanjskih uzgoja – kaže nam Jadranka, koja nam je samo potvrdila sve što smo već čuli.

A da se kućama ne ode samo s povrćem, pobrinula se 75-godišnja Ane Majstorović koja na svom štandu nudi prave slavonske delicije.

IMG_20220301_091254-Custom– Imamo nešto paprike i povrća, no imamo i kobasice, ajvar, slanine i jaja. Također je sve iz domaćeg uzgoja, paprika je već posijana u plastenicima i mogu reći da bi godina mogla biti dobra. Treba puno vremena za sve obaviti. Potrebno je sve na vrijeme obrati, oprati, otkuhati i složiti kako treba da bi sve izgledalo ovako kako vidite – kaže nam simpatična Ane.

Ni kod nje cijene nisu previsoke. Kako nam kaže, domaći ajvar prodaje po 30 kuna, jaja za 12, a kobasice za 60. Budući da je sama, Ane priznaje da ne može pripremiti veće količine kako bi zarada bila nešto bolja, no potvrđuje da ni ovo što se uspije ”skupiti” nije za baciti.

IMG_20220301_091225-CustomKako nam je istaknuo načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, u sklopu Poduzetničkog inkubatora Đurđenovac u planu je izgradnja natkrivene tržnice koja će uvelike olakšati trgovinu po lošijem vremenu. Tržnica je otvorena utorkom i petkom, a ako vas put nanese u ovo malo mjesto uz zapadnu granicu Osječko-baranjske županije, slobodno svratite i izaberite nešto za sebe. Govorimo iz iskustva, nećete požaliti.

(www.icv.hr, mra, foto: T. Maloča)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content