Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba osudio napad na mladića: Reagirat ćemo na svaki takav incident, takvo ponašanje nećemo tolerirati

Danas (petak) je održana 1. sjednica Vijeća prevencije grada Našica kao reakcija na dva incidenta koja su se dogodila proteklog vikenda. Naime, u subotu navečer izbile su dvije tučnjave, od kojih je jedna rezultirala teškim tjelesnim ozljedama. Riječ je o 21-godišnjem mladiću kojeg su pretukla dvojica maloljetnika, a koji je zbog težine ozlijeda završio u bolnici.

Nakon održane sjednice gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i načelnik Policijske postaje Ivica Bukvić dali su izjave medijima. 

– Moja poruka kao gradonačelnika je da ću reagirati na svaki takav incident i to pravnim lijekom koji imamo, instrumentima prije svega gradonačelnika – rekao je gradonačelnik Kašuba i najavio organizaciju javne tribine namijenjene srednjoškolcima. 

– Prema izvješću Policijske postaje možemo vidjeti da prošle godine nije bilo puno tučnjava, no to je samo broj, važno je naglasiti da svaki nezgodan udarac može izazvati smrtni ishod. Nećemo biti blagonakloni takvim incidentima, svaki put ćemo reagirati konkretnim mjerama – naglasio je Kašuba, dodavši da su našice grad udruga i grad sporta te da će se kvalitetno i dosljedno boriti protiv vršnjačkog nasilja. 

DSC 0094

Na samoj sjednici Vijeća, načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić prezentirao je izvješće o stanju sigurnosti na području grada. 

– Osuđujemo svaki oblik nasilja i upućujemo poruku svim nasilnim osobama da se takvo ponašanje u gradu Našicama neće tolerirati. Građani Našica i mladi se ne trebaju osjećati ugroženo, Našice su siguran grad, a to nam pokazuju i statistički podaci za prošlu godinu – istaknuo je Bukvić, osvrnuvši se na slučaj pretučenog mladića.

– Riječ je o izdvojenom događaju koji se nije smio dogoditi. Znamo kakve su posljedice. Policija je odradila svoj dio posla, počinitelji su privedeni pritvorskom nadzorniku i podnesena je kaznena prijava. U dogovoru s gradonačelnikom i Vijećem prevencije donijela se odluka o poduzimanju preventivnih mjera, a policija će u narednom razdoblju povećati nazočnost na svim mjestima gdje se mladi okupljaju kako bi preventivno djelovali na stanje sigurnosti – naglasio je Bukvić. 

(www.icv.hr, vg, mp; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content