Hrvatske reprezentativke pružile odličan otpor Francuskoj, no u konačnici ipak ostale bez bodova

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je danas prvi dvoboj protiv Francuskinja u četvrtoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo, a unatoč odličnoj igri izabranice Nenada Šoštarića ostale su bez novih bodova. 

“Kraljice šoka” povele su 1:0 na samom otvaranju utakmice, ubrzo nakon toga rukometašice Francuske preuzimaju konce igre u svoje ruke, no sve do samog kraja prvog poluvremena njihova prednost nije prelazila više od dva pogotka. Hrvatska je u jednom trenutku uspjela izjednačiti rezultat (7:7), ali serijom 5:1 Francuska na predah odlazi s četiri zgoditka prednosti.

Pri rezultatu 10:16 za gošće činilo se kako je utakmica riješena, no reprezentativke su malo po malo ”kidale” prednosti osvajačica Olimpijskih igara te svjetskog i europskog srebra. Da je bilo nešto manje pogrešaka, rezultat bi zasigurno bio povoljniji, no i ovako izbornik Šoštarić može biti ponosan na svoje igračice. Konačan rezultat utakmice glasio je 21:19.

Najefikasnija u današnjem susretu bila je Josipa Mamić koja je postigla pet pogodaka, dok je jedan manje postigla Valentina Blažević. Vrlo dobar posao odradile su danas i vratarke. Ivana Kapitanović sakupila je pet obrana u prvom, a Tea Pijević sedam u drugom poluvremenu.

Svakako valja istaknuti da je Hrvatska u značajno oslabljenom sastavu, bez prve postave u vanjskoj liniji, drugo poluvrijeme dobila sa 11:9.

Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda iz tri nastupa, a Ukrajina je treća s dva boda iz dva nastupa. Bez bodova je Češka. Utakmice Češke i Ukrajine su odgođene zbog ruske agresije na Ukrajinu.  

Za tri dana Francuska će ugostiti Hrvatsku u Toulouseu.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content