NEXE NASTAVLJA SVOJU EUROPSKU BAJKU U prepunoj našičkoj dvorani Fahrudin Melić i Marin Jelinić ‘torpedirali’ Eurofarm Pelister

U prvoj utakmici osmine finala EHF Europa lige, našički NEXE na svom je terenu svladao Eurofarm Pelister iz Bitole rezultatom 29:26.

U igri obje momčadi osjetilo se da su proteklog vikenda odigrale derbi susrete u domaćim prvenstvima. Podsjetimo, NEXE je nakon dugih 15 godina nanio prvi ligaški poraz PPD Zagrebu, dok je Eurofarm bio bolji od Vardara.

Gosti su poveli 1:0, ali vrlo brzo domaći rukometaši preuzimaju kontrolu rezultata. Zbog grubog prekršaja na Dorianu Markušiću gostujući igrač Bojan Madžovski u devetoj minuti zaradio je crveni karton. U prvom dijelu postignuto je vrlo malo zgoditaka. Domaći su u nekoliko navrata imali tri zgoditka prednosti, a na odmor se odlazi s domaćom prednošću 12:10.

IMG_0340-Custom

Na početku drugog dijela domaći rukometaši po prvi put povećavaju svoju prednost na četiri zgoditka, ali gosti se ponovno približavaju na samo jedan zgoditak zaostatka. Na kraju domaći rukometaši završavaju s prednošću od tri zgoditka s kojima putuju idućeg utorka na uzvrat u Bitolu.

Najefikasniji u domaćim redovima bio je Fahrudin Melić s osam zgoditaka, dok je Dorian Markušić postigao šest pogodaka sa stopostotnom realizacijom. Dominik Kuzmanović sakupio je na domaćim vratima osam obrana, od kojih su tri bile iz sedmeraca.

-Tvrda tekma, ali smo takvu i očekivali. Lavovski smo se borili, kvalitetne su to i podjednake ekipe. Prvi dio je gotov, sada moramo dobro odigrati i na gostovanju. Publika je bila fantastična – nakon utakmice svoje dojmove sažeo je Fahrudin Melić.

-Znali smo da nas ovdje čeka vatrena atmosfera. Niti kod nas neće biti lako. Imamo dobar rezultat za uzvrat u Bitoli – na kraju je izjavio hrvatski reprezentativac, koji igra za klub iz Sjeverne Makedonije, Mateo Maraš.

IMG_0426-Custom

NEXE – Eurofarm Pelister 29:26 (12:10)

NEXE: Kuzmanović (8+3), Barišić Jaman 1, Vejin 2, Radovanović (3+0), Jelinić 6, Vida 1, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec, Moslavac, Tomić 4, Melić 8/4, Jaganjac 4, Kavčič, Markušić 4. Trener: Branko Tamše

Eurofarm Pelister: Maraš 1, Ojleski 4, Markoski 2, Madžovski, Kukulovski, Mandalinić 2, Szekely (16+1), Radović, Tankoski, Kosteski 4, Kukoski, Božić Pavletić, Građan 6, Obradović 2, Taboada Dranquet 5, Kizić. Trener: Željko Babić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content