Odlična vratarka Helena Zeman napustila Orahovicu i pojačala redove 1234 Virovitice

Duga je i velika tradicija iznimno talentiranih orahovačkih rukometaša i rukometašica koji su napravili velike rukometne karijere. Od Tomislava Broža i Marije Popović do današnje trenerice u školi rukometa ŽRK Orahovica Andrijane Rukavine (Čošić) i trenera u školi rukometa Rk Orahovica Marka Cingela. Njihovim stopama krenula je i mlada 15-godišnja Helena Zeman. Helena je odlična vratarka koja je svojim obranama plijenila pozornost u svim ligama u kojima je nastupala za svoju Orahovicu što je zamijetio i hrvatski drugoligaš 1234 Virovitica i doveo ju u svoje redove. Bilo je emotivno u ŽRK Orahovici na oproštaju od Helene.

– Moji osjećaji su podijeljeni. Sretna sam, vesela i ponosna što igračica poput Helene odlazi još više napredovati u svojoj karijeri jer znam koliko puno vrijedi i želi napredovati. Sigurna sam da će uspjeti jer je riječ o iznimno karakternoj i hrabroj djevojci. Ali isto tako moram priznati da sam tužna jer je naš klub izgubio iznimno prekrasnu, iskrenu, marljivu i perspektivnu djevojku i igračicu, vođu i motivatora naše ekipe. Daj Bože da u klubu imamo više djevojaka poput Helene koji imaju toliku želju i volju za napretkom, to se rijetko viđa. Heleni želim od srca puno uspjeha, da ju u novom klubu prate sreće, hrabrost, razumijevanje i ljubav i prenosim joj jednu poruku koju sam joj stalno prenosila, moraš biti uporna kako bi ostvarila svoje snove– rekla je Helenina trenerica iz ŽRK Orahovice Andrijana Rukavina.

Helena je također bila prepuna emocija, posebno kada su joj trenerica i suigračice uručile poklon, uramljeni kolaž njenih fotografija s ekipom otkako je počela igrati rukomet.

– Pružila mi se prilika da odem u veći klub i probam još više napredovati. Danas mi je teško, teška srca ostavljam svoju klub, suigračice i trenericu. Mojim curama od srca hvala što su bile zakon suigračice, ali i prijateljice koje ću pamtiti cijeli život. Ponosna sam što sam bila vratarka ove ekipe punih osam godina i nikada neću zaboraviti sve naše zajedničke trenutke. Curama poručujem da će uvijek imati moju veliku podršku i želim im puno zdravlja, sreće i velikih sportskih rezultata jer znam da one to mogu. Sve ih obožavam i sretno dalje– rekla je emotivna Helena.

Bilo je tu puno suza zagrljaja, ali svi su se složili u jednom, pred Helenom Zeman je zasigurno velika rukometna karijera, ali kako ona sama kaže, samo polako, korak po korak. 

(www.icv.hr, vg)                 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content