Općina Vladislavci prikuplja podatke o smještajnim kapacitetima: Mogući trajniji smještaj ukrajinskih izbjeglica

Prema informacijama iz Općine Vladislavci, Stožer civilne zaštite te općine zaprimio je zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite – područni ured Osijek, da žurno dostavi podatke o privatnim smještajnim kapacitetima na području općine Vladislavci.

Prema riječima načelnika Marjana Tomasa,  sagledava se osiguravanje trajnijeg i prikladnijeg rješavanja smještaja za izbjeglice iz Ukrajine kako bi se što prije integrirali u redovni život zajednice u smislu školstva, zdravstva, zapošljavanja.

– Prikupljaju se podaci o mogućim smještajnim objektima koji bi se ustupili na korištenje uz određene ugovorne uvjete za smještaj izbjeglica, kao trajnije rješenje. Ako su naši sumještani u mogućnosti ponuditi trajniji smještaj za osobe izbjegle iz Ukrajine, trebaju se telefonom javiti Općini Vladislavci na broj 031/391-007 ili e-mail: [email protected] i ostaviti potrebne podatke koji se tiču vrste objekta i kapaciteta, ostaviti adresu ime vlasnika i kontakt – istaknuo je za medije Tomas, dodavši kako su mještani već puno puta iskazali spremnost da uskoče u pomoć, a posebice su spremni sada kada suosjećaju s ukrajinskim narodom, te se prisjećaju ratnih razaranja i izbjeglištva koje su i sami prošli.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content