Osijek “trčao” za hematološki odjel KBC-a: Prikupljeni novac utošit će za uređaj u dodatnoj dijagnostici multipli mijeloma

Zavodu za hematologiju osječkog KBC-a osječki pjevač i začetnik humanitarne utrke, Igor Delač, predao je 17.329,10 kuna prikupljenih u akciji “Osijek trči – i ti to možeš, daruj svoje kilometre”.

Humanitarna utrka održana je 5. prosinca 2021. godine u sklopu proslave dana grada Osijeka, a nakon što je zbog epidemije 2020. godine odgođena.

Delač ističe kako je ovo treći puta da se utrka održava što je dovoljno vremena da ju građani prihvate kao novu tradiciju povodom rođendana grada Osijeka.

– Emotivan i osoban karakter ističe spomenutu donaciju koja je kao i sve prijašnje donacije od velikog značaja za odjel – rekla je za medije voditeljica hematološkog odjela Jasminka Sinčić-Petričević.

Donirani iznos planira se utrošiti na kupnju uređaja koji služe u dodatnoj dijagnostici hematološke bolesti naziva multipli mijelom. Posebnu zahvalu doktorica je uputila građanima koji su ovom donacijom pokazali da hematološki odjel nije zaboravljen.

Partneri humanitarne udruge su Grad Osijek kao i Osječko-baranjska županija, pa iz Odjela za sport grada Osijeka, najavljuju nastavak  potpore inicijativi „Osijek trči – i ti to možeš, daruj svoje kilometre” Igora Delača.

-Svaka je humanitarna akcija od velike vrijednosti – naglasila je za medije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Ivana Stanić.

U prošloj je godini u Osječko-baranjskoj županiji organizirano 20 humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno materijalnih dobara i novčanih iznosa u vrijednosti od 407 tisuća kuna.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content