‘OŽUJAK – LUĐAK’ Izraženija toplina izglednija u drugoj polovici mjeseca: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Pred nama su suhi, ali hladniji dani. Nakon iznadprosječno visokih temperatura zraka koje su obilježile veljaču, ožujak će nas barem prvih petnaestak dana vratiti u zimski tip vremena.

Virovitica se jutros budila na -3°C, Slatina -1,8°C i Bilogora na -1,7°C. Snježni pokrivač tijekom jutra se još zadržava na području Bilogore koja je u 7 sati mjerila 5 centimetara snijega. U višim predjelima Virovitičko-podravske županije jutros se temperatura zraka ponegdje spuštala do -9°C, a snježni pokrivač je od 10 do 30 centimetara prema vrhu Papuka.

Tijekom srijede i četvrtka očekujemo suho i stabilno vrijeme. Sunčanih razdoblja neće manjkati. Očekujemo između 9 i 11 sunčanih sati. Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjevernih smjerova. Temperature zraka u najtoplijem dijelu dana očekujemo od 6°C do 9°C. U gorju hladnije. U jutarnjim, ali i večernjim satima moguća je poledica.

Od petka pa do kraja tjedna očekujemo postupno gomilanje oblaka. Povremene oborine u obliku susnježice i snijega su izgledne u nedjelju, a češće i rasprostranjenije oborine očekujemo u prvoj polovici idućeg tjedna kada će ponovno postojati mogućost za formiranje tanjeg snježnog pokrivača i to ne samo u višim predjelima. Temperature zraka bez promjene. Jutra hladna, danju svježe.

Osjetnije zatopljenje izgledno je od sredine tjedna te u dane vikenda kada bi se najviše dnevne vrijednosti mogle približiti 15°C, uz jutarnje pozitivne vrijednosti.

(www.icv.hr, kp, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content