U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju obilježen Dan škole

Kao uvod u svečani dio obilježavanja Dana Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju u petak, 18. ožujka, organizirano je više različitih aktivnosti u sportskoj dvorani matične škole.

Na samom početku programa, na radost i veselje svih nazočnih, u sportskoj dvorani zbor učitelja otpjevao je pjesmu “Ljubavna” popularnog Parnog valjka. Osim za sport dan je bio rezerviran i za kviz znanja, jer se baš na taj dan, 18. ožujka, obilježava Dan darovitih učenika.

Prvo su Kahoot igrali učenici razredne nastave. Pobjednici su bili Ana i Hrvoje Špoljar, učenici 4. razred. Zatim su zaigrali učenici predmetne nastave, a pobjedu su odnijeli Matej Štefan i Mihael Petrić iz 7 b.

U pauzi između natjecanja sve su zabavljali Mali raspjevani Englezi, učenici 1. razreda matične škole. U goste su došli učenici Osnovne škole Gradina, koji su s učenicima škole domaćina odmjerili snage u odbojci, nogometu i šahu. Karakter sportskih natjecanja bio je revijalan, ali ipak ćemo spomenuti rezultate.

Učenice škole domaćina odmjerile su snage u odbojci te pobijedile rezultatom 2:0 u setovima. Za nogomet su bili zaduženi dječaci. Domaći nogometaši pobijedili su Gradinjane s visokih 14:4. Šah je, već tradicionalno, donio radost učenicima iz Gradine. Pobijedili su rezultatom 3:2.

U ponedjeljak, 21. ožujka, na rođendan književnika Ivana Gorana Kovačića čije ime škola nosi, nastavljeno je obilježavanje Dana škole.

Na svečanoj priredbi, nakon uvodne riječi ravnatelja škole Saše Topića, svima su se obratili  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić te načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

U svečanom programu zapjevali su učitelji, dječji školski zbor i mala skupina prvašića iz matične škole, a poeziju je kazivala pedagoginja škole Vera Ferenčević. Školskoj spremačici Milanki Ribić to je uistinu bio svečan dan jer je proslavila jubilarnih 30 godina rada.

(www.icv.hr, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content