U prošloj godini broja obrta u VPŽ povećan za šest posto u odnosu na 2020. godinu

U prostorijama Udruženja obrtnika u Virovitici, danas (srijeda) je održana 9. redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore VPŽ na kojoj je, između ostalog, predsjednik HOK VPŽ Stjepan Kenjerić podnio izvješće o radu komore u 2021. godini koje je jednoglasno i usvojeno. Istaknuo je da je unatoč problemima vezanima za pandemiju koronavirusa i odlasku na rad u druge zemlje EU, broj obrtnika u VPŽ u porastu.

– Što se tiče brojčanih pokazatelja završno se može reći kako je nastavljen pozitivan trend iz posljednje 2-3 godine tj. broj obrta na području naše županije koncem 2021. ponovno je u porastu, točnije za 6 posto je više obrta u odnosu na prosinac 2020. godine. Također ohrabruje činjenica da je usprkos pandemiji i odljevu stanovništva u strane zemlje broj zaposlenih kod obrtnika porastao za cca 1,66 posto – napomenuo je na sjednici predsjednik Stjepan Kenjerić.

Osim toga, komorski tajnik Božidar Jeremić predložio je Odluku o kriterijima za provođenja izbora za tijela Obrtničke komore VPŽ za mandatno razdoblje 2022-2026. shodnu Odluci za raspisivanje izbora za tijela jedinstvenog komorskog sustava HOK, koja je također jednoglasno usvojena. U Odluci se između ostalog navodi da za članove Skupštine POK-a predstavnike daju sva Udruženja obrtnika sukladno brojčanoj i teritorijalnoj zastupljenosti, po principu na svakih započetih 100 članova 1 predstavnik, tako da: Udruženje obrtnika Virovitica daje 6 članova (552 člana), Udruženje obrtnika Slatina daje 4 člana (384 članova), Udruženje obrtnika Orahovica daje 3 člana (217 članova) i Udruženje obrtnika Općine Pitomača daje 2 člana (181 član). 

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content