Udruga Jaglac započela obilježavanje 20 godina rada: Đurđa Šimatović i dalje predsjednica

Udruga Jaglac održala je u višenamjenskoj dvorani u Orahovici redovnu izborno-izvještajnu skupštinu. Početak Skupštine počeo je na poseban način. Naime Udruga ove godine slavi svoj veliki 20. rođendan koji će kroz cijelu godinu biti protkan nizom sadržaja, a sve je počelo upravo na godišnjoj skupštini premijerom kratkog filma o 20 godina Jaglaca pod nazivom ”20 žutih godina”. U samo 16 minuta viđeno je sve, kako je Jaglac nastao, kako je rastao kroz godine boreći se nizom problema, da bi danas postao respektabilna udruga s velikim humanim srcem.

U nastavku je vodstvo udruge podnijelo izvješće o radu udruge te financijsko izvješće za 2021. godinu u kojima je bilo vidljivo kao je udruga bila više nego aktivna i u proteklom razdoblju čineći sve kako bi svojim članovima uljepšali i olakšali život.

– Kao i uvijek naš tim je vrijedno radio, stvoreno je niz vrijednih projekata i zadržano je ono što je nama najvažnije, a to je da naši članovi i dalje s osmijehom dolaze u prostor udruge i borave u njoj. Krajem prošle godine pokrenuli smo i projekt pod nazivom ”Društveno poduzetništvo udruge ”Jaglac” u sklopu natječaja Europskog socijalnog fonda  ”Jačanje društvenih poduzetnika-faza 1” Vrijednost projekta je 1.025.104,66 kuna čime smo uredili i pokrenuli našu krojačku radionicu u kojoj danas rade naši članovi. I ovim putem od srca se zahvaljujem svima koji su pomogli našoj udruzi, našim djelatnicima te posebno volonterima – rekla je između ostalog Šimatović. 

Skupstina Jaglac 3 Durda Simatovic

Uslijedio je potom izborni dio Skupštine u kojem je izabrano novo vodstvo. Dužnost predsjednice i u novom mandatu vršit će Đurđa Šimatović, dopredsjednica će i dalje biti Ana Kukuruzović-Boljkovac, za tajnika je izabran Robert Terfaloga dok su za članove Upravnog odbora uz Šimatović, Kukuruzović-Boljkovac i Terfalogu još izabrani Svjetlana Krmpotić, Mirjana Buneta Knežević, Anđelko Cvijetović i Nives Katalinić kao predstavnica Grada Orahovice.

– Borit ćemo se i dalje svim silama da bi našim članovima bilo što bolje. Puno smo toga postigli i sada moramo ići još jače i bolje i vjerujemo da to svi zajedno možemo – rekla je nakon izbora nova/stara predsjednica Đurđa Šimatović. 

Skupstina Jaglac 6 Mirjana Buneta Knezevic

U Jaglac se nakon punih 20 godina vratila i jedna od osnivačica Mirjana Buneta Knežćević.

– Ponosna sam na te prve dane u kojima smo uspjeli pokazati osobe s intelektualnim teškoćama kao ravnopravne stanovnike našeg grada i uspjeli im pružiti aktivnosti i sadržaje koje nisu imali svojim obiteljima. I danas osjećam radost i veselje što sam kao defektolog sudjelovala u osnivanju i upravo zbog te neizmjerne radosti sam se ponovno vratila pomoći ovim divnim ljudima – zaključila je Buneta-Knežević.      

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content