Uskoro kreću radovi na izgradnji širokopojasnog interneta kojim će stanovnici s području osam općina Virovitičko-podravske županije dobiti tzv. “autocestu budućnosti”

Prije dva tjedan, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i Hrvoje Komerički iz Roaming grupe, potpisali su ugovor vrijedan 39.446.503,04 kuna za izgradnju i projektiranje širokopojasnog interneta kojim će stanovnici osam općina s područja Virovitičko-podravske županije dobiti širokopojasni internet brzine od 30 do 100 Mbps.

Tim povodom, u Sali za sastanke, uz virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, okupili su se svi dionici ovog projekta (predstavnici općina, izvođača radova, VIDRA-e, Virovitičko-podravske županije) na radnom sastanku projekta čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, a kojim će stanovnici općina, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci, do 31. listopada 2023. godine, dobiti širokopojasni, uglavnom optički internet ili tzv. “autocestu budućnosti”.

– Ovim projektom smo pokazali koliko nam je važan ruralni razvoj naših općina na području Virovitičko-podravske županije, jer svatko, ma gdje živio, u velikom gradu ili malenom naselju, zaslužuje imati uvjete modernog doba. Brzi internet u budućnosti, zbog količine podataka koji će “kolati tom autocestom budućnosti”, bit će od velike važnosti– istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija se u ovaj projekt uključila zbog kapaciteta pomoći kako bi zajedno, s osam općina, koje su se odlučile u taj projekt ući s Virovitičko-podravskom županijom, lakše, brže i kvalitetnije, izradila projekt koji će se sufinancirati kroz fondove Europske unije. Početak radova se očekuje kroz dva do tri mjeseca. Ovim projektom stanovnici 5.613 stambenih jedinica s području osam općina Virovitičko-podravske županije u budućnosti će dobiti “autocestu budućnosti”. Virovitičko-podravska županija, je jedina županija u Hrvatskoj koja provodi takav projekt.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content