Virovitička “ekspedicija” na legendarnom Đurđenovačkom malom maratonu: Župan Igor Andrović odličan u utrci dugoj 21,1 kilometar

Općina Đurđenovac, na čelu s načelnikom Hrvojem Topalovićem, ponovno je ‘oživjela’ legendarni Đurđenovački mali maraton, koji je održan nakon više od 30 godina pauze. Nekada veliki sportski događaj sada se vratio na ‘velika vrata’ i u svom punom sjaju, te okupio brojne trkačke legende koje su obilježile njegovu prošlost, kao i velik broj trkača novih generacija, rekreativaca, djece…

Svoj obol kultnoj đurđenovačkoj utrci dao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji se natjecao u najzanimljivijoj, ali i najzahtjevnijoj utrci dana, polumaratonu dugom 21,1 kilometar. Istrčao ga je u vremenu 1:40:17.

MG 1249

-Ovaj sportski spektakl odlično se uklopio u Dan općine Đurđenovac. Legendarni Đurđenovački mali maraton, koji je nekoć okupljao najbolje trkače, ponovno je održan nakon 33 godine pauze i definitivno može biti na ponos ove općine i njezinih žitelja. Atmosfera je bila zaista odlična. Svojim sam nastupom odlučio podržati ovu hvalevrijednu inicijativu organizatora i zaista sam sretan što sam postao dio ove priče. Ovo je moj prvi službeni polumaraton u 2022. godini, u kojem sam ujedno postigao i svoj najbolji rezultat. Čestitam svim natjecateljima i nadam se da će se ova tradicija nastaviti i iduće godine – rekao je Igor Andrović.

Zanimljivo je spomenuti da je medalju Igoru uručila Matea Lukačić iz KUD-a Jasen Šaptinovci, dobitnica nagrade za najljepše “izvorno ruvo”, koju joj je prošle godine u Sopju na otvorenju Dravskog proljeća uručio baš virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Uz virovitičko-podravskog župana, u istoj utrci, pod ‘vodstvom’ Dražena Jurkovića, nastupilo je još troje Virovitičana: Igor Cindrić, Mario Đurđević i Matija Jandrić, koji je ujedno bio i najbolje plasiran osvojivši 30. mjesto u ukupnom poretku s vremenom 1:39:13.

Više fotografija s Đurđenovačkog malog maratona možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content